Glas Javnosti

KOKAIN NA BRODU PRIPADA BALKANSKOM KLANU? Isplivali novi detalji - pored tela ubijenog Srbina nije pronađeno sečivo (VIDEO)

Hronika
Autor: Glas javnosti

Skoro pola tone kokaina koji je zaplenjen u luci Pra u Đenovi, bio je spakovan u pakete.

Brod je plovio pod zastavom Paname, a teretnjak je praćen od strane policije od Brazila, pa sve dok se nije usidrio u luku, gde je potom bio u zoni bezbednosti.

- Brod MSC Adelaide stigao je iz Ria da Žaneira, a droga je nađena u kontejneru s kafom. Droga koju je zaplenila policija bila je podeljena u 400 paketa, a u svakom od njih je bilo nešto više od kilogram kokaina, a potom je spakovan u 14 kesa.

- Nije isključeno ni to da kokain možda pripada nekome od balkanskih klanova, naročito jer je na brodu bio i mornar, državljanin Srbije. Takođe, za sada nije poznato ni da li je telo srpskog moreplovca, koji je nađen sa prerezanim grkljanom povezan sa tovarorm kokaina. Istrage se vode odvojeno, što ne znači da ova dva slučaja nisu povezana - objašnjava izvor.

Italijanski mediji navode da je Srbin nađen u jednoj od brodskih prostorija, takozvanoj strojnici.

- Moreplovac srpskog porekla nađen je unutar strojarnice sa dubokom ranom na vratu. Nije poznato da li se on ubio ili je ubijen, jer za sada nije pronađeno oružje kraj tela. Kolege moreplovca policiji su kazali da su ga videli kako šeta po palubi sa sečivom u ruci - pišu mediji i dodaju da je u prostoriji u kojoj je nađen mrtav muškarac nađena poruka ispisana krvlju, a koja je navodno upućena ženi pokojnika.

Inače, brod MSC Adelaide gde je zaplenjen tovar vredan 30 miliona evra bio je pod zastavom Paname, gde je bio 21 član posade različitih nacionalnosti.

BONUS VIDEO Siniša Ljepojević: Srbija je na putu svile, i to je to

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR