Glas Javnosti

ŠOK OTKRIĆE! Veštak: Blato sa Zoranovih pantalona sa mesta gde je pronađeno telo Jelene Marjanović

Hronika
Autor: Glas javnosti

Saslušanjem veštaka za zemljište danas je pred Višim sudom nastavljeno suđenje Zoranu Marjanoviću optuženom za ubistvo supruge Jelene, aprila 2016. godine u Borči.

Sudski veštak Vojkan Zorić predočio je da se blato pronađeno na Zoranovim pantalonama i desnoj patici podudara sa uzorcima blata koji su uzeti sa mesta na kom je pronađeno telo Jelene Marjanović.

On je objasnio da su svi uzorci uzeti 2. jula 2016. godine, a da je dva dana kasnije izdat nalog da se uzmu dodatni sa druge strane kanala u kom je pronađeno telo stradale pevačice.

Kako je objasnio, na Marjanovićevoj levoj nogavici farmerki, kao i na levoj patici pronađeni su tragovi blata s lica mesta, dok na desnoj nisu. Napomenuo je da su analizirani uzorci koji su bili iste boje i granulacije, a koji se poklapaju, te da je boja utvrđena golim okom. Kazao je i da ne može da se isključi da li tragovi na odeći mogu da budu sa drugog mesta.

Naime, odgovarajući na pitanja Marjanovićevog advokata Nikole Dumnića naveo je da blato sa drugog mesta duž kanala nije uzimano, jer to nije bio zadatak veštačenja.

Na konstataciju odbrane Zorana Marjanovića da im nije jasno zašto je veštačenje trajalo 15 meseci, Zorić je predočio da je toliko trajalo zbog složenosti slučaja, broja analiza i broja uzorka.

Na pitanje odbrane da li su korišćene bilo kakve hemikalije prilikom uzorkovanja i analiza zemljišta, Zorić je rekao da nisu, da je materijal izuzet mehanički struganjem i pakovanjem u kesicu, ali da nije samo on sugerisao odakle da se uzmu svi tragovi jer je bilo više ljudi.

Veštaci se danas izjašnjavaju o tragovima, odnosno vrsti zemlje koja je pronađena na telu žrtve, s obzirom na to da je njeno telo pronađeno u kanalu na nasipu u Borči.

Podsetimo, Marjanović je na početku suđenja u novembru 2019. godine detaljno izneo svoju odbranu, negirajući da je ubio suprugu, koja se bavila pevanjem narodne muzike. Optužen je za krivično delo teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna zatvora do 40 godina i brani se sa slobode.

Tužilaštvo ga tereti da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči, dok je u neposrednoj blizini mesta zločina bila i njihova maloletna ćerka, koja je tog popodneva sa njima došla na nasip Crvenka u Borči. 

Marjanoviću je prošle godine sud vratio puno starateljstvo nad detetom, koje mu je oduzeto posle smrti supruge. On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kom je bio 10 meseci. Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, godinu i po dana nakon ubistva.

I pre toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza. 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od dokonte u 02.11.2021 08:45:47 h
     0 

Pred svake nove izbore Zoran je kriv, a posle izbora nije kriv.