Glas Javnosti

SNIMAK IZ SAVE JE AUTENTIČAN! Hrvatska policija razotkrila SVE O NESTANKU MATEJA

Hronika
Autor: Glas javnosti

U Policijskoj upravi Zagrebu održana je konferencija za novinare u vezi potrage za nestalim Splićaninom Matejom Perišom (27) u Beogradu.

Hrvatski policajci proteklih su dana boravili u Beogradu i našli su se kolegama srpskog MUP-a. Izjavu je dao pomoćnik glavnog direktora policije i načelnik Uprave kriminalističke policije Antonio Gerovac.

Srspka policija je poduzela sve radnje koje se inače poduzimaju, uključene su sve snage - rekao je Gerovac.

Mi smo u dva dana ostvarili intenzivne kontakte i i dalje ćemo, radićemo na području RH, bićemo u kontaktu s porodicom i nadamo se da će doći do raspleta događaja i da će biti pronađen živ, nastavio je Gerovac, a zatim dodao:

"Ništa ne ukazuje da je njegov nestanak posledica nasilne radnje", istaknuo je.

O susretu s ministrom Aleksandrom Vulinom, naveo je samo reči hvale. "Dobili smo apsolutno sve informacije i sve što je potrebno."

- Stupili smo u kontakt s istražiteljima i intenzivirali kontakt s Matejevim ocem. Postoji radna verzija onoga što se dogodilo, ali razumećete me da sada ne mogu o detaljima - rekao je Gerovac.

Nije hteo komentarisati navode da je Matejevo društvo u Beogradu u noći nestanka konzumiralo opijate i droge. 

- Što se tiče konzumacije opijata ne mogu to sa sigurnošću utvrditi, ostavimo to za istragu koja sledi. Ono što se događalo u Gotiku i sve oko boravka momaka u Beogradu, srpska policija je napravila detaljnu analizu svega. Za sada ne postoji rupa u njihovom kretanju koja bi se mogla istražiti, a nije. Da bi se dokazala konzumacija opijata, potrebno je nekome izvaditi krv - objasnio je Gerovac, koji dodaje da će neprestano sarađivati sa srpskom policijom, te da će ukoliko bude potrebno opet razgovarati s njegovim prijateljima i izvesti sve radnje koje mogu, a da mogu pomoći srpskoj policiji. 

Najavio je poduzimanje još istražnih radnji s Matejevim prijateljima, ali to će biti uglavnom razgovori koji će pomoći u rasvjetljavanju detalja, a istaknuo je kako bi tih razgovora moglo biti puno.

- Obradićemo i deo mobilnog i informacije dostaviti srpskoj policiji - rekao je Gerovac.

- Deo te istrage odnosi se i na mobilni telefon, a o detaljima ne mogu, jer se radi o našim taktikama o kojima ne govorimo u javnosti, rekao je.

Gerovac je istaknuo kako mu je jako žao što snimke izlaze u javnost, jer se radi o špekulacijama. Policija je, kaže pregledala sve snimke i teško je još uvek sve sa sigurnošću utvrditi. 

- Postoji sumnja da je ušao u vodu, ali ne i potvrda toga, a snimke se još obrađuju i izoštravaju - napominje Gerovac.

Dodao je kako je srpska policija napravila izniman posao oko praćenja Matejeva kretanja od trenutka izlaska iz kluba i do trenutka kada se smatra da je ušao u vodu. 

- Pregledane su i snimke nakon toga, kako bi se utvrdilo je li možda negde izašao iz vode i slično. Mi možemo reći da je osoba obučena poput Mateja došla do vode, ali ne postoji niko ko može to sigurno tvrditi - istaknuo je.

Komentarisao je i snimku koja je nastala u Savi. 

- Snimak je autentičn, ali pliva li netko ili ne pliva, to su zasad spekulacije. Ja u to ne bih ulazio, snimke se obrađuju. To je snimka od te noći - rekao je.

Komentariosao je i spekulacije o sukobu s mladićima iz Zadra.

- Tek moramo utvrditi jesu li u klubu zaista bili Zadrani i ako su bili, oni nam mogu reći što se događalo u klubu - rekao je Gerovac. 

- Sve ukazuje na činjenicu da Matej i društvo nisu bili u nikakvom sukobu. Ali nema ni indicija da su bili uključeni u neke druge sukobe, ispred ili u klubu, prenosi 24sata.

BONUS VIDEO: Poznati astrolog otkriva:Nepoznata žena me je naterala da se bavim astrologijom
















SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR