Glas Javnosti

HRVATSKA POLICIJA U BEOGRADU TRAŽI MATEJA! Evo šta im je sve dozvoljeno da rade

Hronika
Autor: Glas javnosti

Predstavnici hrvatske kriminalističke policije ponudili su pomoć srpskim kolegama, posebno ako bude potrebno ponovno ispitivati Matejeve prijatelje.

Hrvatski kriminalisti stigli su u Srbiju povodom slučaja nestalog Mateja Periša kojeg traže 12. dan, nakon što je nestao 31. decembra. 

 U potragu se sada uključuje i hrvatska policija koja je sinoć u MUP-u Srbije održala sastanak sa srpskim kolegama i ponudila im pomoć oko celog slučaja. Omogućeno  im je da pregledaju sve prikupljene informacije i dokaze, kao i snimke sa nadzornih kamera na kojima je otac Nenad prepoznao svog sina.

Predstavnici hrvatske kriminalističke policije ponudili su pomoć posebno ako bude potrebno ponovno ispitivati Matejeve prijatelje koji su tih dana bili sa njim u Beogradu.

 I dalje je fokus na pretrazi reke Save, jer je jedna kamera sa restorana na savskoj promenadi, zabeležila da osoba, koja sliči na Mateja, silazi stepenicama prema vodi - rekao je izvor za srpske Novosti.

Posle toga ga više nijedna kamera nije uhvatila, a pregledane su stotine snimki.

Pretpostavlja se da se možda pokliznuo i pao u vodu, ali za sada o tome nema dokaza.

Nastavlja se i pretraga reke sonarom, pretražuje se korito Save, a policija češlja i obalu. U potragu su uključeni ljudi iz Mreže za opasnost Srbija koji pregledavaju teren termovizijskim kamerama.

Matejev otac, koji je u neprestanom kontaktu sa pripadnicima MUP-a Srbije, predložio je u jednom trenutku da se zatraži pomoć od drugih država, koje imaju satelitske snimke lokacija na kojima je viđen njegov sin.

Bazne stanice potvrdile su da se telefon Mateja Periša ugasio u blizini restorana na Sava promenadi, piše 24sata.

BONUS VIDEO Otkriveni najpoznatiji kradljivci umetničkih dela















SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR