Glas Javnosti

OČI U OČI SA VELJOM I MARETOM: Kum Marka Miljkovića sklopio sporazum, ovo je bila njegova uloga

Hronika
Autor: Glas javnosti

Nikola Spasojević, kum Marka Miljkovića, koji je sklopio sporazum s tužilaštvom i progovorio o zločinima klana Veljka Belivuka da bi bio osuđen na 14 godina robije, morao bi da pred pripadnicima kriminalne grupe ponovi sve što je pričao u istrazi!

Spasojević, koji je na tajnoj aplikaciji Skaj koristio nadimak Topalović, u Tužilaštvu za organizovani kriminal otkrio je detalje o tri surove likvidacije klana, pa sklopio sporazum o statusu okrivljenog saradnika, na osnovu kog bi trebalo da bude osuđen na 14 godina zatvora.

- Spasojević je pristao da bude osuđen na manju kaznu u zamenu za svedočenje o zločinima klana. On će na kraju postupka koji se vodi protiv najsurovije kriminalne grupe na ovim prostorima biti osuđen na ugovorenu kaznu zatvora ukoliko i tokom suđenja bude priznao sve o čemu je progovorio u tužilaštvu - priča izvor.


Spasojević, koji sada ima status okrivljenog saradnika, tokom postupka moraće da sedi na klupi sa ostalim optuženim pripadnicima klana.

- On će sve vreme postupka sedeti s pripadnicima kriminalne grupe na optuženičkoj klupi, ali će pred njima u sudnici morati da ponovi sve što je već rekao u tužilaštvu - objašnjava sagovornik iz istrage.

- Prvi susret s pripadnicima klana, svojim navodnim kumom Markom Miljkovićem i vođom Veljkom Belivukom, Spasojević će imati već 8. marta, za kada je zakazano prvo pripremno ročište. Drugi optuženi, inače, imaju pravo da Spasojevića ispituju, to znači da će on praktično moći da se suoči sa svima njima - navodi izvor Kurira.


U Tužilaštvu za organizovani kriminal tokom saslušanja u vezi sa ubistvom Gorana Mihajlovića jedini je progovorio Miloš Budimir.

- Budimir se ponudio zameniku tužioca za organizovani kriminal za svedoka-saradnika. Rekao je: "Evo, hoću i ja da budem svedok-saradnik, kažite šta vam treba, sve ću da kažem, priznam i ispričam. Svedoci-saradnici su vam narkoman i ludak, mogu onda i ja da budem" - kaže izvor Kurira.


Spasojević se, podsetimo, sumnjiči da je učestvovao u ubistvima Aleksandra Gligorijevića i Gorana Veličkovića, za koja je kriminalna grupa već optužena, ali i za učešće u likvidaciji Gorana Mihajlovića, u kojoj je navodno bio zadužen za nabavku koju mu je poverio klan, ali i vožnju kamiona.

Ubistvo Mihajlovića

- On je posvedočio da je Mihajlović, koji je nestao 1. aprila 2019, namamljen i odvezen u kuću u Ritopeku, gde su ga otrovali, a potom njegovo telo u kamionu s peskom prebacili u Surduk. U dvorištu vikendice su napravili lomaču od automobilskih guma i ćumura, bacili telo i polili benzinom. Kosti koje nisu sagorele, kako se sumnja, Belivuk je isitnio macolom, a potom su ostatke stavili u džak, odvezli do Pupinovog mosta i bacili u Dunav - navodi se u krivičnoj prijavi protiv petorice, među kojima su Belivuk, Miljković, Miloš Budimir i Vlade Draganić:


- Belivuk, Miljković i Draganić negirali su učešće u ubistvu i rekli da ih "neko namešta i pakuje", a Spasojević, koji je otkrio detalje zločina, naknadno nije dovođen u tužilaštvo.

Nikola Spasojević u početku se sumnjičio da je prao novac za kriminalnu grupu, ali je posle sprovedene istrage osumnjičen i za učešće u likvidacijama. - Navodno, on je vodio jedan od Instagram naloga navijačke grupe Principi, koju su Belivuk i Miljković, prema navodima tužilaštva, formirali kao paravan za vršenje krivičnih dela. Drugi svedok-saradnik Bojan Hrvatin navodno je otkrio i da je Spasojević Miljkovićev kum - podseća izvor.

BONUS VIDEO


https://www.kurir.rs/crna-hronika/3880549/miljkovicev-kum-sklopio-sporazum

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR