Glas Javnosti

BATINE ZA CINKAROŠA! Pretučeni načelnik Interpola radio za Dijanu Hrkalović

Hronika
Autor: Glas javnosti

Dvojica policijskih pripadnika pretukla su kolegu M. V, načelnika odeljenja u Interpolu a u medijima se ubrzo pojavio i snimak celog događaja koji su zabeležile sigurnosne kamere.

U tuči na Cvetonom trgu sukobili su se Danilo Stojanović, bivši načelnik Službe za kiminalističko-obaveštajne poslove (SKOP) i Milutin Radovanović, koordinator u direkciji policije i Milan Vuković, načelnik u Interpolu.

Iako su policajci uhapšeni i prvobitno objavljena vest da nije poznato zbog čega je izbio sukob, po nezvaničnim informacijama prebijeni Vuković bio je čovek bivše državne sekretarke MUP-a Dijane Hrkalović.

Hrkalović je, podsetimo, optužena krajem prošle godine da je uticala na Dejana Milenkovića, bivšeg načelnika Službe za specijalne istražne metode, i Milorada Šušnjića, načelnika policijske uprave Novi Sad, da ometaju istrage i krše zakon. Njima dvojici na teret se stavlja da su zloupotrebili položaj. 

Hrkalović je, kako je utvrdilo tužilaštvo, u više navrata uticala na Milenkovića da ometa istrage.

Tako, naložila mu je da ne dostavi na vreme tužilaštvu izveštaj o veštačenju telefona Veljka Belivuka u postupku za ubistvo Vlastimira Miloševića čime je pomogla kriminalcima, tvrdi tužilaštvo. U optužnici se navodi i da je uklonila dva snimka sigurnosnih kamera koje su zabeležile ubistvo, međutim, za to nije optužena. 

 

Tužilaštvo tvrdi i da je Hrkalović naredila Milenkoviću da se obriše deo prisluškivanog razgovora advokata Dragoslava Miše Ognjanovića u kome on govori o njenim navodnim vezama sa kriminalcima. Ognjanović je, piše u optužnici, pričao da se Hrkalović viđa sa kriminalcem Darkom Elezom, da je uticala da se iz postupka protiv Belivuka koji se vodio zbog ubistva Miloševića uklone dokazi, ali i o njenom privatnom životu. 

Bivša državna sekretarka optužena je i da je načelniku novosadske policije Miloradu Šušnjiću naredila da kriminalca Darka Eleza lažno stavi na mere da bi spečila da ga istražuju druge službe. 

U optužnici je opisan još jedan događaj – brisanje snimka prisluškivanog razgovora Branka Stefanovića, otac bivšeg ministra policije Nebojše Stefanovića, i direktora „Srbijašuma“ Igora Braunovića. Za ovo je optužen Milenković – zbog toga što je obrisao snimak, tvrdi tužilaštvo, nikada nije završena istraga protiv Braunovića.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR