Glas Javnosti

PIJANCI, PECAROŠI, ZIDARI: Evo ko je sve bio osumnjičen u slučaju brutalnog ubistva pevačice Jelene Marjanović

Hronika
Autor: Glas javnosti

Među 15 muškaraca, koji su pre Zorana Marjanovića imali status osumnjičenih u slučaju brutalnog ubistva njegove supruge Jelene Marjanović, koja je 2. aprila 2016. godine usmrćena udarcima u glavu na nasipu Crvenka u Borči, pored njenog sada pokojnog svekra Vladimira i jednog mrtvaca, bilo je i pijanaca, kriminalaca, meštana, pecaroša, zidara...

Od pojedinih osumnjičenih policija je uzimala DNK profile za analizu, obuću, odeću, ali i briseve. Takođe, nekima su pretresali kuće, oduzimali mobilne telefone i vozila i slali ih na veštačenje. Mnogi od njih su i poligrafski testirani.

- Istraga o ubistvu pevačice vođena je dugo. Dok tužilaštvo nije došlo do njenog muža Zorana kao osumnjičenog, taj status imalo je više osoba. Svi oni su davali izjave, od njih su oduzimani predmeti i delovi garderobe, ali i biološki tragovi. Sve to je upoređivano s dokazima i materijalom nađenim na mestu zločina i na telu pokojne Jelene. Međutim, niko od tih lica se nije našao na optužnici, niti u sudnici, pa je zaključak da je istraga pokazala da niko od njih nema veze sa zločinom na nasipu - objašnjava izvor.


Nikola Dumnić, advokat osumnjičenog Zorana Marjanovića, objašnjava da ne postoji tačan broj ljudi koji su bili osumnjičeni, već okviran broj onih za koje se pretpostavlja da su mogli izvršiti ubistvo.

- Taj spisak je indikativan i on pokazuje da ni tada, kada se desilo ubistvo, a ni sada policija, a ni tužilaštvo nisu raspolagali čvrstim dokazima. Ne postoji pravi spisak ljudi, nego samo oni koji su na osnovu analiza tretirani kao osumnjičeni - rekao je Dumnić. On je napomenuo da je od svih koji su osumnjičeni uziman DNK kako bi se analizirala njihova umešanost u zločin.

U vezu sa ubistvom Jelene Marjanović najpre su dovođena braća Igor i Nebojša Rojko.


Policija je pet dana nakon pronalaska Jeleninog tela upala u kuću braće, obavili su pretres i odveli Igora, dok je njegov mlađi brat Nebojša, zvani Vihor, bio pobegao. Za njim je raspisana potraga, a on se posle nekoliko dana predao policiji.

- Igor je dao izjavu u svojstvu građanina i odmah je pušten, a Nebojša je saslušan nekoliko dana kasnije. Bio je i na poligrafu i prošao je. On je tada izjavio: "Ja to nikad ne bih mogao da uradim. Neću da ležim za zločin koji nisam počinio" - podseća izvor i dodaje da su braća Rojko poznata policiji, uglavnom po krađama.


Nakon toga, istražiteljima je bio sumnjiv i kriminalac Saša Marković, koji se obesio u kući i to pošto je stigla najava da će ubica pevačice uskoro biti uhapšen.

- Mirković je imao podebeo dosije, bio je i u zatvoru. Bilo je sumnjivo i to što on posle ubistva pevačice nije uopšte izlazio iz kuće - kaže izvor i dodaje da je za istragu bio interesantan i Stanoje I., zidar sa juga Srbije, koji je navodno u vreme zločina zatečen pijan u kanalu na nasipu.

- Od Stanoja I. uzet je DNK materijal, koji je poređen s biološkim materijalom nađenim na pevačicinim gaćicama. Međutim, veštačenje nije moglo da potvrdi da je na Jeleninom donjem vešu svoj biološki trag ostavio građevinski radnik, piše Kurir.

Još jedan muškarac privukao je pažnju istražitelja tokom traganja za ubicom pevačice "Granda". U pitanju je Predrag R., koji je navodno 2. aprila 2016. na nasipu skupljao gliste sa svojim ocem. - Oni su skupljali gliste najverovatnije za pecanje. Zatekli su se praktično na mestu zločina, pa su i oni bili pod lupom - dodaje izvor.


Na poligrafu je pre pet godina bio i Kanis Veselinović, u javnosti poznat kao "čovek sa štapom", koji živi na nasipu. - I inspektorima sam rekao što i vama, da te subote nikoga nisam video! A bilo mi je veoma neugodno na poligrafu... Svašta vam prođe kroz misli kada sednete na tu stolicu - rekao je ranije Kanis za medije i dodao da je prošao detektor laži.

Posebnu pažnju svojevremeno je privukao i Nikola Marijoković, koji se pojavio na četrdesetodnevnom pomenu Jeleni Marjanović. Naime, on je tada došao na groblje pre svih, a policija ga je posle daće privela i odvela u stanicu. Nikola je tada objasnio "da on nije ni ludak, ali ni ubica".

- Jelenu sam voleo kao svoju rođenu sestru i mnogo mi je teško što više nije među nama. Jeca mi se javila u snu i rekla: "Ti moraš da dođeš na sahranu." Jelenu sam upoznao 2000, kad je sa svojim ocem došla u radio u Borči da promoviše CD. Na tom radiju sam radio kao tonac. Nisam je video otkad se udala. Nisam uradio ništa loše, samo sam jednom dragom biću koje sam poznavao želeo da odam poštu - ispričao je ranije Nikola.

BONUS VIDEO: KAKO DA TUŽITE TRGOVCE ZBOG PREVARE: Koliko su potrošači u Srbiji (ne)zaštićeni?

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR