Glas Javnosti

OSUMNJIČENI DŽONIĆ ZA UBISTVO ĐOKIĆA PROŠAO POLIGRAF! Evo kako su istražitelji otkrili da Goran nešto krije

Hronika
Autor: Glas javnosti

Goran Džonić, osumnjičen da je ubio i zapalio Gorana, Gordanu i Lidiju Đokić, navodno, dva puta je testiran na poligrafu, a prvi put ga je prošao u potpunosti, dok su na drugom ispitivanju istražitelji primetili da nešto krije.

Poligrafista Dragiša Mališić kaže da se ovde može raditi o trenutnoj nepodobnosti za testiranje.

- Na osnovu mog iskustva, kada kod nekog izostanu reakcije, on se ispituje ponovo. Dešavalo mi se da ljudi koji se testiraju zbog najtežih krivičnih dela, kao što su ubistva, u samo dva dana ima potpuno različite reakcije - kaže Mališić.

- Poligraf funkcioniše na principu straha, a ako neka osoba uzima psihoaktivne supstance ili lekove, neće osećati strah jer im je nervni sistem umrtvljen. Osim toga, poligrafista nekada ne može da zna da je osoba koju ispituje neispavana, gladna ili u bolovima, a to su takođe tri situacije koje prevladavaju strah i na aparatu reakcije nema - otkriva sagovornik Kurira i dodaje da je poligraf izuzetno osetljiv aparat.

 

Kako Mališić ističe, postoje načini da se ispita i osoba koja ne može biti poligrafski testirana.

- Kada se utvrdi da je ispitivano lice trajno nepodobno za poligraf, postoje druge metode. Ta vrsta ispitivanja je mnogo teža, ali nije nemoguće doći do istine - naglašava poligrafista.

Podsetimo, Džonić je uhapšen u selu Moravac, a sumnjiči se za ubistvo svog brata od tetke i njegove porodice. Navodno, on je od njih posle zločina ukrao 43.000 evra koje je zakopao u dvorištu svog sina, pa pokušao da krivicu za zločin svali na njega.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR