Glas Javnosti

HIT! KAKVI LAŽOVI KONKURIŠU ZA ŠEFA POLICIJE: Poligraf prošla samo dvojica kandidata za v. d. direktora policije Crne Gore

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Od sedam prijavljenih za privremenog šefa policije detektor laži nisu prošla četvorica kandidata, dok testiranje kod jednog nije uspelo zbog zdravstvenog stanja.

Svih sedam prijavljenih za privremenog šefa policije juče su poligrafski testirani, ali četvorica nisu prošla detektor laži, dok za jednog nije bilo moguće utvrditi rezultate.

Sagovornici tvrde da su kandidati odgovarali na ključna pitanja o eventualnim vezama sa pripadnicima organizovanog kriminala, ali i vezama sa politikom i političkim partijama.

Poligraf je ponuđen kandidatima u javnom pozivu i formularu koji je definisala Vlada, kada je odlučila da razreši sadašnjeg direktora Zorana Brđanina na elektronskoj sednici od 3. marta.


Tamo je navedeno da odbijanje poligrafa, koji nije dokaz na sudu, nije eliminatorni uslov za prijavu, ali su svi kandidati prihvatili testiranje.

Vlada bi danas trebalo da raspravlja o izboru vršioca dužnosti direktora Uprave policije, jer je Brđaninu danas poslednji dan na funkciji.

Od sedam službenika Uprave policije za v. d. direktora u trci su i tri aktuelna pomoćnika.

Glas javnosti/Vijesti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR