Glas Javnosti

NOVI SVEDOCI NA SUĐENJU DŽONIĆU: Govorio i Gordanin otac, iskaz Goranove supruge ne ide mu na ruku

Hronika
Autor: Glas javnosti

U javnom tužilaštvu u Nišu danas je nastavljeno suđenje Goranu Džoniću, osumnjičenom za likvidcaiju tročlane porodice Đokić iz Aleksinca. Saslušano je pet svedoka koji su bili bliski sa ubijenom porodicom Đokić, kao i njegova supruga.

Osim supruge, saslušani su i kum ubijenog Gorana Đokića Zoran Stojković, koji je i radio u njegovoj menjačnici, Đokićev najbolji prijatelj, otac ubijene Gordane Đokić Momčilo Aritonović i još jedan meštanin Aleksinca.

Nakon saslušanja Suzane Andrija i Mladen Magdalinić, branioci braće Jojke, kako saznajemo, podneli su prigovor na njen iskaz zbog toga što je pre saslušanja u tužilaštvu bila tri puta u poseti kod supruga u zatvoru, zbog čega smatraju da njen iskaz nije validan, prenosi Blic.

Suzana je na saslušanju rekla da u noći kada je ubijena porodica Đokić, nije primetila da je njen suprug promenio garderobu, niti da je mirisao na paljevinu, niti bilo šta drugo sumnjivo, kao i da joj je rekao da je te noći bio na pecanju.

- Suzana je rekla da ništa nije sumnjivo primetila te noći, da nije osetila da miriše na dim, niti da je primetila nešto neuobičajeno, ali je kontradiktoran bio njen iskaz na pitanje da li u sinovljevoj kući radi kupatilo i da li je Džonić tamo mogao da se istušira te noći. Rekla da kod sina ne radi kupatilo, dok je Džonić ranije pričao da kupatilo radi - kaže isti izvor.

 


 

Kako objašnjava, Džonićeva supruga je rekla i da nije znala da on ima pištolj koji je držao u nelegalnom vlasništvu, već samo da je ranije imao službeni koji je vratio nakon odlaska u penziju.

Suzana je rekla da je Džonić dobro zarađivao i da je dug koji je imao prema jednom prijatelju vratio kada je sakupio novac.

- Dosta novca je skupio da bi vratio dug, a za ostatak je podigao kredit da bi vratio sve - ispričala je ona.

  Ona je dodala da je Džonić zarađivao tako što je "popravljao stvari".

Ovo se međutim kosi sa Džonićevim ranijim iskazom, jer je naveo da je otišao u inostranstvo da radi i da nije uspeo da zaradi novac da vrati dug, te da je zato morao da refinansira kredit.

- Rekla je i da ne poznaje braću Jojke i da ih nikad nije videla u životu.

Danas je iskaz dao i Gordanin otac, koji se nakon toga pridružio krivičnom gonjenju Džonića.

- Rekao je da želi da se sazna cela istina oko ubistva. Ostali svedoci su svi potvrdili da ne znaju braću Jojke i da Goran Đokić nikada nije bio ni u kakvom odnosu s njima. Džonićeva žena je rekla da Jojke nikada nisu dolazili kod njih u dvorište, iako je Džonić to tvrdio u svom ranijem iskazu. I nakon saslušanja ovih svedoka sve ukazuje da je jedini izvršilac krivičnog dela Goran Džonić - kaže izvor Blica i dodaje:

- Đokićev prijatelj, koji je bio jako blizak sa njim, svedočio je takođe da Đokić nije imao nikakve veze sa braćom Jojkić.

Nastavak svedočenja zakazan je za sledeći četvrtak.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR