Glas Javnosti

KLJUČNI SVEDOK VAN GRANICA SRBIJE! Poziv za saslušanje nije uručen

Hronika
Autor: Glas javnosti

Rođak Gorana DŽonića (54) kome je on navodno vratio dug od 8.000 evra, koje je posle zločina, kako se sumnja, uzeo od ubijene porodice Đokić, trebalo bi da se danas pojavi u Višem javnom tužilaštvu u Nišu kao svedok, ali on, kako nezvanično saznaju mediji, nije u Srbiji.

Podsetimo, niško Više tužilaštvo vodi istragu protiv Gorana DŽonića, bivšeg vatrogasca, osumnjičenog da je u noći između 26. i 27. septembra u selu Moravac kod Aleksinca ubio svog brata od tetke Gorana Đokića (57), vlasnika menjačnice, njegovu suprugu Gordanu (56) i ćerku Lidiju (25). Posle ubistva tela je spalio, kao i njihov automobil "pasat", a od ubijenih je navodno uzeo veću svotu novca. Deo para, 43.000 evra, pronađen je zakopan na imanju njegovog sina, deo je bio sakriven u usisivaču u DŽonićevoj kući, a deo u paketu u njegovoj garaži. Osumnjičenog DŽonića je, kako smo već pisali, između ostalog, odalo i to što je rođaku vratio dug neposredno posle zločina.

Rođak kome je DŽonić vratio dug trebalo je da bude ispitan među prvim svedocima u tužilaštvu u sklopu istrage, ali se to još uvek nije dogodilo pošto on nije primio poziv za saslušanje - otkriva  dobro obavešten izvor Novosti:

- Navodno, reč je o čoveku koji živi u inostranstvu i koji nije u zemlji. Pretpostavlja se da zbog toga nije primio poziv. Nije isključeno da će se odazvati pozivu kad dođe iz inostranstva.

Pored njega, danas bi trebalo da bude ispitano još nekoliko svedoka.

- U tužilaštvo je pozvan radnik pumpe iz Moravca, koji je navodno uoči trostrukog ubistva DŽoniću sipao gorivo u kanister - objašnjava izvor. Podsetimo, na novčanicama koje su pronađene na DŽonićevom imanju otkriveni su njegovi DNK tragovi, ali i biološki tragovi Gorana Đokića, kao i priznanica koju je vlasnik menjačnice potpisao.


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR