Glas Javnosti

Na Kosovu i Metohiji u poslednja 24 sata opljačkane tri srpske kuće

Hronika
Autor: Glas javnosti

Dve srpske kuće u selu Batuse našle su se na meti lopova, dok je sinoć obijena kuća porodice Mitić u Lapljem selu i iz nje odnet vredan nakit i laptopovi, saopštila je Kancelarija za KiM.

"Time je nastavljen niz pljački i obijanja srpskih domova koji je učestao poslednjih nedelja, a na ovaj način se Srbima ne samo šalje poruka da nisu dobrodošli već im se i direktno ugrožava egzistencija", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, na ulazu u selo Batuse iz pravca Lepine večeras je obijena kuća Davora Delića i izvršena premetačina dok se porodica nalazila na veselju u centralnoj Srbiji.


Reč je o porodici koja ima troje dece i ovaj nemili dogadjaj uneo je nemir i strah ne samo u kuću Delića već i njihovih komšija i ostalih Srba koji žive u ovom selu, ističu iz Kancelarije.

Prema navodima saopštenja, na meti lopova večeras se našla i kuća porodice Saše Lazića, a lopove je na svu sreću omeo sin Stefan koji je naišao u trenutku dok su oni pokušali da razbijaju prozor da uđu u kuću. Oni su pobegli u pravcu obližnjeg albanskog sela Dobreva.

Iz Kancelarije podsećaju da su prošlog vikenda opljačkane su dve srpske kuće - porodice Mirić iz Batusa i Nedeljković iz Preoca.

"Serija pljački zabrinula je i onespokojila Srbe, a činjenica da lopovi nisu pronadjeni ni u jednom slučaju unosi dodatni nemir i revolt u narod. Zbog toga Kancelarija za Kosovo i Metohiju zahteva da se napadi na imovinu Srba shvate najozbiljnije, da se odgovorni procesuiraju i adekvatno kazne", ističe se u saopštenju.

Glas javnosti/Kosovo online

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR