Glas Javnosti

MALO BI DA ODLOŽIMO PRETRES! Sud prihvatio, prekinuto suđenje u slučaju Dijane Hrkalović

Hronika
Autor: Glas javnosti

Dijana Hrkalović negirala je danas pred Specijalnim sudom krivično delo koje joj se stavlja na teret.

Svoju krivicu negirali su i, takođe optuženi, Dejan Milenković i bivši načelnik Policijske uprave Novi Sad Milorad Šušnjić.

Nakon što je zamenik tužioca Milenko Mandić izneo uvodno izlaganje, tokom kojeg je, između ostalog istakao da ostaje pri svim predlozima navedenim u optužnom predlogu i da iz njih proizilazi opravdana sumnja da su Hrkalovićka, Milenković i Šušnjić izvršili krivična dela koja im se stavljaju na teret, pretres je prekinut.

Naredni je zakazan za 27. april.

Kako saznajemo, odbrana će svoju uvodnu reč dati na sledećem pretresu, na molbu branioca Dijane Hrkalović, advokata Vladimira Đukanovića. Sud je ovo prihvatio.

Zamolio bih vas da malo odložimo pretres. Dijana Hrkalović je tek prošle nedelje prebačena u kućni pritvor. Nisam stigao da podnesem molbu da joj se dozvoli da dođe kod mene u kancelariju, pa samim tim nismo adekvatno pripremili odbranu. Takođe, bili su izbori – rekao je Đukanović.

Znate šta? To nisu proceduralni razlozi za odlaganje, ali ako će to pomoći da se odbrana dobro pripremi.... Da ne govorim ono da je pravo na odbranu neprikosnoveno... Ne protivim se predlogu, ostavljam sudu na ocenu – rekao je tužilac.

Sledeće ročište je zakazano za 27. april kada će odbrana iznositi uvodne reči.

Podsetimo, bivšoj državnoj sekretarki MUP u Specijalnom sudu danas je počelo suđenje zbog sumnje da je iskorišćavanjem svog položaja u MUP-u kočila istrage i procesuiranje kriminalaca.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR