Glas Javnosti

DIJANA IZGOVORILA SAMO TRI REČI: Evo šta je Hrkalovićeva odgovorila sudiji o krivici

Hronika
Autor: Glas javnosti

Suđenje Dijani Hrkalović, bivšoj državnoj sekretarki MUP-a optuženoj za trgovinu uticajem, počelo je danas u Specijalnom sudu u Beogradu, čitanjem optužnice kojom se tereti da je iskorišćavanjem svog službenog položaja kočila istrage i hapšenje osumnjičenih za krivična dela.

Dijana Hrkalović danas je samo iznela lične podatke.

- Dobar dan - obratila se Hrkalovićeva sudskom veću i na pitanje da li ima izmene u njenim ličnim podacima kratko izjavila:

- Nema.


Ne priznaje krivicu

Posle čitanja optužnice tužilaštva za organizovani kriminal, Dijana Hrkalović ponovo je izašla za sudosku govornicu:

Sudija: Da li ste čuli optužnicu?

- Da - kratko je odgovorila Hrkalovićeva.

Sudija: Da li ćete se braniti ili ćete ćutati?

Hrkalović: Da li moram sada da se izjasnim ili mogu na sedećem ročištu? Da. izneću odbranu.

Sudija: Da li priznajete krivično delo?

Hrkalović: Ne, apsolutno ne priznajem ni jedno krivično delo.

Navode optužnice negirali su potom i Milenković i Šušnjić.

Dijana Hrkalović u sud je stigla petnaestak minuta pred početak suđenja, obučena u sivo odelo i bele patike. Na nozi joj se videla i nanogica za elektronski nadzor koja joj je stavljena prošle nedelje.

Početak suđenja čekala je u hodniku ispred sudnice, sa svojim advokatom Vladimirom Đukanović.

Osim Dijane Hrkalović, optužnicom su za zloupotrebe položaja obuhvaćeni i Dejana Milenkovića, nekadašnjeg načelnika Službe za specijalne istražne metode za zloupoterbu položaja optužen je i Milorad Šušnjić, bivši načelnik PU Novi Sad.


Ona se sumnjiči da je Milenkoviću dala nalog, koji je on prihvatio, da Višem javnom tužilaštvu koje je vodilo postupak za ubistvo Vlastimira Miloševića na tramvajskim šinama 30. januara 2017. dostavi podatke prikupljene pregledom telefona Veljka Belivuka, koji je zajedno sa Markom Miljkovićem i Mirkom Kojićem bio optužen za to krivično delo.

Kako se navodi, izdala je nalog Milenkoviću da izbriše delove snimka sa sigrunosnih kamera na kojima je bio razgovor pokojnog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića i, takođe, ubijenog Dragoslava Miloradovića u kom govore o njoj i njenoj intimi, ali i Elezu i Belivuku.

Kako se navodi, ona je dala nalog da se otvori operativna obrada protiv Darka Eleza, kako bi ga zaštitila od eventulanog stavljanja na mere od strane neke druge policijske uprave, prenosi Kurir.

Branilac Dijane Hrkalović, advokat Vladimir Đukanović zamolio je danas sud za odlaganje početka suđenja, ali je veće odlučilo da danas svoje uvodno izlaganje iznese samo tužilac.

- Zamolio bih da se glavni pretres odloži jer je tek prošle nedelje u četvtak puštena u kućni pritvor, zbog okolnosti i svega, izbora, nismo stigli da adekvatno pripremimo odbranu. Zamolio bih vas ako postoji mogućnost da nam izađete u susret - izneo je predlog branilac Dijane Hrkalović, advokat Vladimir Đukanović.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR