Glas Javnosti

DIJANA HRKALOVIĆ STIGLA U SPECIJALNI SUD: Došla sama, iz kućnog pritvora

Hronika
Autor: Glas javnosti

Bivša državna sekretarka MUP-a stigla je u Specijalni sud gde treba da joj počne suđenje zbog sumnje da je iskorišćavanjem svog položaja u MUP-u kočila istrage i procesuiranje kriminalaca.

Hrkalović je u sud došla sama, sa slobode, odnosno iz kućnog pritvora, koji joj je 31. marta odredjen uz elektronski nadzor, kao zamena za pritvor u kojem je bila od kraja decembra.

Prethodno je u sud stigao i njen branilac, advokat Vladimir Djukanović.

U Specijalnom sudu danas iz drugog pokušaja počinje suđenje bivšoj državnoj sekretarki MUP-a Dijani Hrkalović zbog sumnje da je iskorišćavanjem svog položaja u MUP-u kočila istrage i procesuiranje kriminalaca.


Na optuženičkoj klupi sa Hrkalović naći će se još dvojica bivših policajaca koji se takođe brane sa slobode.

Na suđenju se očekuju uvodna izlaganja tužilaštva i branilaca Hrkalovićeve, a ona će imati priliku da se kratko izjasni da li priznaje krivično delo ili ne, piše Blic.

Detaljnu odbranu izneće u nastavku suđenja po okončanju uvodnih reči.


Na optuženičkoj klupi Bagzi i Šušnjić

Sa njom su optuženi bivši načelnik Odeljenja za specijalne istražne metode Dejan Milenković i bivši načelnik Policijske uprave Novi Sad Milorad Šušnjić.

Optužnim predlogom Tužilaštva za organizovani kriminal Hrkalovićka se tereti zbog dva krivična dela trgovina uticajem u produženom trajanju, zbog čega je tužilaštvo tražilo da joj sud izrekne kaznu zatvora od pet godina.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP