Glas Javnosti

DIJANA HRKALOVIĆ STIGLA U SPECIJALNI SUD: Došla sama, iz kućnog pritvora

Hronika
Autor: Glas javnosti

Bivša državna sekretarka MUP-a stigla je u Specijalni sud gde treba da joj počne suđenje zbog sumnje da je iskorišćavanjem svog položaja u MUP-u kočila istrage i procesuiranje kriminalaca.

Hrkalović je u sud došla sama, sa slobode, odnosno iz kućnog pritvora, koji joj je 31. marta odredjen uz elektronski nadzor, kao zamena za pritvor u kojem je bila od kraja decembra.

Prethodno je u sud stigao i njen branilac, advokat Vladimir Djukanović.

U Specijalnom sudu danas iz drugog pokušaja počinje suđenje bivšoj državnoj sekretarki MUP-a Dijani Hrkalović zbog sumnje da je iskorišćavanjem svog položaja u MUP-u kočila istrage i procesuiranje kriminalaca.


Na optuženičkoj klupi sa Hrkalović naći će se još dvojica bivših policajaca koji se takođe brane sa slobode.

Na suđenju se očekuju uvodna izlaganja tužilaštva i branilaca Hrkalovićeve, a ona će imati priliku da se kratko izjasni da li priznaje krivično delo ili ne, piše Blic.

Detaljnu odbranu izneće u nastavku suđenja po okončanju uvodnih reči.


Na optuženičkoj klupi Bagzi i Šušnjić

Sa njom su optuženi bivši načelnik Odeljenja za specijalne istražne metode Dejan Milenković i bivši načelnik Policijske uprave Novi Sad Milorad Šušnjić.

Optužnim predlogom Tužilaštva za organizovani kriminal Hrkalovićka se tereti zbog dva krivična dela trgovina uticajem u produženom trajanju, zbog čega je tužilaštvo tražilo da joj sud izrekne kaznu zatvora od pet godina.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR