Glas Javnosti

JEDNA STVAR OTKRIVA DA LI JE MANEKENKA VIDELA SPLIĆANINA: Matejev lični opis bi mogao biti IZMENJEN

Hronika
Autor: Glas javnosti

O objavi manekenke govorio je i Nenad Periš, Matejev otac, koji je već skoro dva meseca u Beogradu, gde prati potragu za sinom i ne gubi nadu.

Svaka informacija koja bi mogla da pomogne istrazi je dobrodošla, ali postavlja se pitanje kako prepoznati Mateja posle toliko vremena i kako neko može da pruži kredibilnu informaciju ako je mladić iz bilo kog razloga promenio izgled.Muškarcima rastu brada i kosa

Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine ljudima govorila je o ovom slučaju.

"Kako prepoznati osobu nakon toliko vremena? Prvo moramo da naglasimo da kada su u pitanju muškarci, samim tim što im rastu brada i kosa, već nakon sedam do deset dana postaju delimično neprepoznatljivi. U ovom slučaju je prošlo dosta vremena. Ljudi mogu da povećanom ili smanjenom kilažom, dužom ili kraćom kosom, postanu neprepoznatljivi. I te kako mogu promeniti svoj opis. Čak i stavljanje naočara može da izmeni opis dosta" - rekla je Jovanovićeva.Ona naglašava da bi Matej, ukoliko je živ, mogao da izgleda potpuno drugačije.

"Moramo se voditi određenim znakovima prepoznavanja, na primer, mladežima, bojom očiju, oblikom obrva, ožiljcima... Visina i beleg na telu mogu biti od pomoći. Kada je u pitanju vizuelizacija, jako je važno voditi se time da se gleda ono što je prepoznatljivo kod njih. Ne možemo se voditi ni bojom kose, ni bojom brade nakon toliko vremena. Foto-roboti su nešto što je veoma bitno i što pomaže dosta. Samo farbanje ili skraćivanje kose, ili stavljanje naočara može mnogo promeniti opis" - objasnila je sagovornica, piše Kurir.

Ono što je karakteristično kod Mateja Periša je to što ima razmak između zuba, visok je 187 centimetara i ima izrazito plave oči.Iako je srpska policija napravila kompletnu rekonstrukciju Matejevog kretanja u noći nestanka, a kamere su ga poslednji put snimile kako se spušta ka reci Savi kod restorana "Sava nova" na Sava promenadi, mnogi se i dalje nadaju da je mladić živ i da se negde skriva. Tako je prošle nedelje pometnju napravila manekenka iz Hrvatske Lidija A., koja je na svom Instagramu alarmirala javnost da je u Minhenu videla mladića "koji je isti Matej" kako podiže pare na bankomatu.

Manekenka sve uzburkala

O objavi manekenke govorio je i Nenad Periš, Matejev otac, koji je već skoro dva meseca u Beogradu, gde prati potragu za sinom i ne gubi nadu.- Poslao sam poruku policiji i oni su mi odgovorili u vezi sa ličnim dokumentima. Naime, kod mene se nalazi njegova lična karta, a kod kuće u Splitu je pasoš. Policija mi je rekla da radi proveru s nemačkom policijom i da je to policijska stvar koju će oni sigurno proveriti i dobiti informaciju o čemu se tačno radi. Dosad je bilo mnogo takvih informacija, koje su se, nažalost, pokazale neistinite - rekao je ranije Nenad.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR