Glas Javnosti

Ispovesti studentkinja arhitekture u Beogradu! Profesor mi stavio lenjir od 30 cm MEĐU BUTINE!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Na društvenoj mreži Instagram u petak se pojavio nalog anketa_arh.bg, na kom su studenti i studentkinje Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu odlučili da progovore o seksualnom nasilju koje,trpe već duže vreme od jednog profesora i jednog asistenta

Objavili su i anketu u kojoj je učestvovalo 740 studenata, od kojih su 234 navela da su imala direktan problem sa profesorom ili asistentom, dok je njih 474 čulo ili zna nekoga ko je trpeo određeni vid seksualnog nasilja od jednog od njih dvojice, dok svega 32 anketiranih nikada nije imalo nikakve neprijatnosti, niti je čulo za ovakve incidente.

 

Pernicu razvukao prstima

l Nije me nikada pipnuo. Pipnuo je, doduše, moju pernicu jednom. Hteo je da uzme olovku odatle, otvorio je rajsferšlus i sa dva prsta (kažiprstom i srednjim prstom) raščerečio pernicu, aludirajući na vulvu, zadržao tako prste neko vreme, nasmejao se, pogledao unaokolo da vidi ko ga gleda (jer to njega hrani - pažnja i pogledi), zatim slikao to i nastavio dalje - jedna je od poruka u grupi.

Dekan Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu Vladimir Lojanica za Fonet je rekao da će najhitnije reagovati povodom svedočenja sa društvenih mreža.

- Došla sam na konsultacije, bili smo sami u kabinetu. Sedeli smo za stolom, uzeo je lenjir od 30 centimetara i njime mi dodirivao unutrašnjost butina, od kolena nagore. U nekom momentu je pokrenuo temu orgazma. Nekoliko nedelja kasnije srela sam ga na Bulevaru, jela sam sladoled. Pitao me je da li više volim da ga ližem ili da ga grizem - napisala je jedna od studentkinja.

Ima izjava da su pojedine studentkinje trpele dodire.

- Sa zadovoljstvom, koleginici je prošao rukom preko dekoltea, kolegu je držao za butinu, redovno sam prisustvovala tome da studentkinjama mrsi kosu ili ih vuče za rep, ili previše blizu se unosi u lice studentkinja - navedeno je na Instagramu, kao i to da „često se devojkama šunja i otpozadi previše približi i gleda u njihov telefon“.

Devojke uznemirenost nisu mogle da sakriju i ističu da je definitivno reč o osobama koje su često doživljavale seksualno zlostavljanje bilo fizički, bilo verbalno.
Nizale su se optužbe na račun profesora, ali i na račun asistenta - kako prenosi kurir.rs. 

Da su ove jezive ispovesti, ali i desetine drugih ostavljenih na Instagramu istinite, potvrdila nam je jedna od studentkinja Arhitektonskog fakulteta:

- Oblačila sam se kao dripac i krila se da me ne bi smarao. Birao je devojke koje su lepše obučene. Moju drugaricu je čak poljubio u vrat iz čista mira. Jedna koleginica sa iste katedre ga je odbila, pa je pričao studentima gadosti o njoj. Neke studentkinje su se hvalile da su spavale s njim i pričale kakve je sve bizarnosti od njih tražio u seksu.

Senat Univerziteta u Beogradu je u julu prošle godine usvojio pravilnik o sprečavanju i zaštiti od seksualnog uznemiravanja na toj visokoškolskoj instituciji, koji je, prema rečima tadašnje rektorke Ivanke Popović, prvi dokument takve vrste.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR