Glas Javnosti

Beograd dobija veću pešačku zonu: Najavljeni radovi u Sremskoj ulici

Društvo
Autor: Glas javnosti

U narednih desetak dana počinje uređenje Sremske ulice izjavio je Goran Vesić u jutarnjem programu RTV Pink.

- Uređenje Sremske ulice izvodi se od granice završene rekonstrukcije Ulice maršala Birjuzova do uklapanja u postojeće stanje ulica Terazije, Knez Mihajlove i Kolarčeve. Ovi radovi su deo proširenja pešačke zone u najužem centru grada. U Sremskoj ulici uklanjamo postojeći asfalt, kako bi se i ova ulica uklopila u pešačku zonu sa zastorom od granitnih ploča i kocaka - rekao je Vesić, prenosi Beoinfo.

Radovi obuhvataju i izgradnju kišne kanalizacije, zaštitu ili izmeštanje svih postojećih instalacija koje mogu biti ugrožene prilikom izvođenja radova, kao i postavljanje žardinjera i pergola sa zalivnim sistemom i ozeljenjavanjem.
- Rekonstruiše se Sremska ulica u dužini od 165 metara, a biće urađena hidroizolacija gornje konstrukcije podzemnog pešačkog prolaza kod Palate Albanija - rekao je Vesić i najavio da će ubrzo na sličan način biti rekonstruisan i deo Nušićeve ulice u delu od Terazija do Dečanske.
Vrednost projektovanja i izgradnje iznosi 87,9 miliona dinara, a izvođač treba da završi radove tokom jeseni.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR
od deda u 06.06.2022 12:43:56 h
     0 
Bravo Vesicu, prosle godine radio si isto to na istom mestu, a pretprosle godine, zanimljivo, opet isto to i na istom mestu. Dakle svake godine se rekunstruise ulica od 50 metara - Sremska, i verovatno trosi nekoliko miliona evra koje placaju ovi tupavi gradjani.