Glas Javnosti

IZBO NEVENČANU SUPRUGU ZBOG HLEBA!? Određen pritvor nasilniku iz Malošišta

Hronika
Autor: Glas javnosti

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv Danijela R. (36) iz Malošišta zbog sumnje da je 5.aprila nožem izbo nevenčanu suprugu Ružicu A. (37) u porodičnoj kući u ovom Doljevačkom selu a nakon saslušanja u Osnovnom sudu određen mu je jednomesečni pritvor.

Kako saznaje „Blic“, Danijel je već nepravosnažno osuđen za krivično delo nasilje u porodici a više puta je kršio zabranu prilaska supruzi.- Osumnjičeni D. R. je zadržan 5. aprila, a jutros je saslušan u Osnovnom javnom tužilaštvu zbog sumnje da je počinio krivično delo nasilje u porodici. Nakon saslušanja zamenik OJT je predložio određivanje pritvora zbog sumnje da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao da utiče na svedoke i ponovi krivično delo - kaže za "Blic" portparol OJT u Nišu Olivera Mladenović.

Kako saznajemo, Danijel R. se na saslušanju u Osnovnom javnom tužilaštvu nije branio ćutanjem već je izneo svoju odbranu.

Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Nišu, nakon salsušanja odredio mu je pritvor do 30 dana, imajući u vidu da se i ranije ponašao nasilno.

- Sud je imao u vidu težinu posledica i način izvršenja ovog krivičnog dela kao i činjenicu da je osumnjičeni u prethodnom periodu osuđivan zbog krivičnog dela sa elementima nasilja. Naime protiv njega se vodi krivični postupak pred ovim sudom za nasilje u porodici gde je doneta i nepravosnažna sudska odluka a protiv njega je u više navrata postupano po osnovu zakona o sprečavanju nasilja u porodici i izricane su produžene hitne mere koje je kršio, zbog kojih prekršaja je i bio na izdržavanju kazne zatvora. To sve ukazuje da će boravkom na slobodi u kratkom periodu ponoviti krivično delo i uticati na svedoke koji su bili prisutni a koji nisu saslušani pa mu je određen pritvor do 30 dana - kaže portparol Osnovnog javnog suda u Nišu Vladimir Rakonjac.Kako je ranije pisano, napadač i povređena žena žive u vanbračnoj zajednici 20 godina i zajedno imaju osmoro dece, od kojih su neka u hraniteljskoj porodici. Zbog kršenja zabrane prilaska Ružici, Danijel je bio u tromesečnom pritvoru iz kojeg je izašao 30. marta. On je i ranije bio nasilan prema njoj a kritične većeri, prema rečima rođaka, napao je Ružicu zbog banalnog razloga. Posle svađe, udario je vanbračnu suprugu a potom je tri puta izbo nožem u momentu kada je video da policija koju je ona pozvala dolazi do njihove kuće.

- Bili su do Niša, pa su došli kući. Ona mu je stavila hleb da jede, on nije hteo da jede hleb, pa je udario. Ružica je izašla ispred kuće i pozvala oca. Njen otac ga je pitao "Što je biješ, jel ti stavila hleb?" A ona mu je zaista stavila hleb, iako je on policiji rekao da nije. Nož je bio na prozoru, a on ga je uzeo krišom dok je uzimao jaknu i stavio u džep. Ona je već bila pozvala policiju, svi smo bili tu, niko se nije nadao da će da je ubode. Taman da ustane, on je prišao i izbo je u leđa. Uzela sam drvo i zapretila mu: Baci nož! Ružica je stigla da kaže samo Tetka, ubo me mnogo. Mi smo se uplašili, stavili smo joj bluze i peškire na ranu, da ne bi mnogo iskrvarila - ispričala je tetka izbodene žene Verica Osmanović, a prenosi Blic.

 

Ona je rekla da je Danijel maltretorao i druge članove porodice, kao i nju i njenog supruga, i da postaje nasilan kada pomeša lekove za smirenje i alkohol.

Ružica prevez u Klinički centar Niš gde je konstatovano da je ubodena u grudni koš ali da je njeno stanje stabilno.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR