Glas Javnosti

BOMBA ISPOD KOLA! Šarić preko advokata naređivao ubistva svedoka

Hronika
Autor: Glas javnosti

Darko Šarić je u pritvorskoj ćeliji, preko zaštićene aplikacije "Skaj", komunicirao sa svojim advokatom Dejanom Lazarevićem, ali i jednim od osumnjičenih - Nikolom Spasojevićem.

Reč je, kako tvrdi tužilac, o dogovaranju da se diskredituje svedok saradnik Nebojša Joksović, koji je svedočio u sudskim postupcima protiv Šarića, a koja se vode za trgovinu kokainom i pranje para. Plan, koji je sproveden u delo, bio je da se eksplozivna naprava postavi pod auto drugog svedoka u oba ova postupka - Gorana Nikolaševića u Valjevu, inače, Joksovićevog poslovnog partnera.

- Okrivljeni Dejan Lazarević je u svojstvu branioca okrivljenog Darka Šarića, neposredno ili preko telefona, dogovarao postavljanje eksplozivne naprave, a koje je najbolje vreme da se to uradi, kako bi se nanelo najviše štete Joksoviću - navodi se u naredbi u koju su "Novosti" imale uvid. - Takođe, okrivljeni Lazarević je organizovao da Nikolašević preko sredstava javnog informisanja za ovo krivično delo optuži Joksovića.

Pored ovoga, Šarićevom braniocu se na teret stavlja da se sastajao sa policijskim službenikom, okrivljenim Duškom M. kako bi od njega dobijao poverljive podatke o otvorenim operativnim obradama protiv pripadnika organizovane kriminalne grupe, kao i o postupanju policije povodom krivičnih prijava Joksovića.

U tužilačkom aktu se navodi da je ovaj pripadnik SBPOK dobio od advokata ukupno 18.000 evra. I komunikacija između Šarićevog branioca i policijskog službenika odvijala se neposredno ili preko kriptovanih telefona sa instaliranom aplikacijom "Skaj".

Posle toga je Šarić izdao naređenje Spasojeviću da angažuje neposredne izvršioce krivičnog dela, a Bojanu S. da nabavi eksplozivnu napravu, koju je ovaj potom doneo iz BiH - piše u naredbi TOK. - Spasojević je potom angažovao Stefana A. da pronađe osobe koje će da postave i aktiviraju eksploziv. On je angažovao Uroša Radovanovića, odnosno Mišića i Marka V.

U detonaciji eksplozivne naprave, koja je po dogovoru aktivirana 9. avgusta 2020. u dva sata i 50 minuta iza ponoći, pored Nikolaševićevog vozila, oštećeno je još nekoliko automobila, a popucali su i prozori na više kuća. Procenjena je šteta na 1,2 miliona dinara.

Spasojević je petnaestak minuta kasnije, tvrdi se, obavestio Šarića da je plan sproveden u delo, da su to učinili "mladi momci koji su nosili kapuljače i maske" i da je sve kontrolisao Stefan A. Kasnije su se ova dvojica ponovo čula, piše dalje, i tada je Spasojević predložio da se svoj trojici (Stefanu A., Urošu Radovanoviću i Marku V.) "ukupno plati 10.000 evra" sa čime se Šarić složio.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR