Glas Javnosti

ŠARIĆ JE VOLEO DA GA ZOVU "PUTIN": Ovim nadimkom su ga oslovljavali saradnici, otkriveni novi detalji

Hronika
Autor: Glas javnosti

U međusobnoj komunikaciji, preko zaštićene aplikacije "Skaj", saradnici Darka Šarića su ga oslovljavali sa nadimkom "Putin" - saznaju "Novosti". Ime predsednika Ruske Federacije koristili su i između sebe, kada je trebalo da prenesu naloge ovog Pljevljaka, koji je ponovo osumnjičen za krijumčarenje velikih količina kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu.

To da je "Putin rekao", "Putin naredio" ili "Putin zatražio", kako se sumnja, koristili su pripadnici Šarićeve organizovane kriminalne grupe i kada je reč o organizaciji ubistva njegovog bliskog saradnika Milana Milovca Cigle(47) u Ekvadoru. On je smrtno ranjen januara 2021. godine i preminuo je u bolnici.


Milovac je prethodno živeo deset godina na tlu Južne Amerike, gde je, kako se sumnja, bio jedan od najbližih saradnika Darka Šarića u organizovanju velikih količina narkotika. Od otpočinjanja međunarodne akcije "Balkanski ratnik" 2009, Milovac se našao i u istrazi koju je vodila Srbija sa inostranim bezbednosnim službama.

Kada se Šarić, pod još dovoljno nerasvetljenim okolnostima, predao 2014, Milovac je nastavio da za račun ovog Pljevljaka i njegove grupe dogovara nabavku i isporuku kokaina. Za njegovu smrt sada su, pored Šarića, osumnjičeni i Petar Ćosić zvani Šarac i Manuel Vulić, koji su uhapšeni u Hrvatskoj pre nekoliko dana u sklopu iste akcije.


Portali u Zagrebu, pozivajući se na navodnu komunikaciju iz "Skaj" aplikacije, navode da je Šarić sa Ćosićem duže vreme razgovarao o Milovcu, čijim ponašanjem nije bio zadovoljan. Obojici je smetala njegova nediscpilina, govorili su da je stalno pijan i drogiran. Ipak, ono što ga je po svemu sudeći koštalo glave jeste Šarićeva sumnja da se direktno povezao sa njihovim južnoameričkim dobavljačem kokaina.

Reč je o visokorangiranim pripadnikom jednog kartela, koga su u međusobnoj komunikaciji nazivali Dr Pastom. Ćosić je podgrejavao Šarićeve sumnje da Milovac pokušava da ih izgura iz "kombinacije" sa tim južnoameričkim kartelom i da sam napravi "kombinaciju" i svoju grupu. Milovac je u jednom trenutku osetio da mu preti opasnost, pa je preko "Skaja" kontaktirao sa Šarićem i požalio mu se da ga drugi "nameštaju", da mu je odan i da je razočaran načinom na koji ga Pljevljak tretira.


- Pretpostavljam da si ljut na mene i pozivam te da samo kažeš ili narediš šta treba i ja ti nikada neću reći ne - pisao je Milovac Šariću decembra 2019. godine. - Ali ti druge čuvaš, baš one koji te žele prevariti, a mene šalješ na sastanke. Zajedno smo došli u Ekvador, a onda ste me ovde ostavili. Uprkos tome, ja ti nikada neću reći ne. Sve si svoje oslobodio, pa si mogao i mene. I ja imam decu.

Darko Šarić, protiv koga se već vode dva sudska postupka (za trgovinu kokainom i pranje para), sada se, pored sumnje da je naručio ubistvo Milovca, tereti za novo krijumačarenje kokaina, ali i za naručivanje krivičnih dela kojima bi se diskreditovao svedok--saradnik u njegovim sudskim postupcima - Nebojša Joksović. On je uhapšen sa još četiri osobe - svojim advokatom Dejanom Lazarevićem, huliganom Urošem Mišićem (sada Radovanović), telohraniteljem Danilom O. i pripadnikom MUP Srbije Duškom M.

Inače, u javnosti je došlo do zabune zbog istog imena dvojice muškaraca, od kojih je jedan uhapšen kao član kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića (kumovi). Nikola Spasojević u ovom procesu ima status svedoka okrivljenog i u pritvoru je. U drugom slučaju, kada je reč o osumnjičenima da su pripadnici Šarićeve grupe, Nikola Spasojević je u bekstvu, a reč je o crnogorskom državljaninu bliskom Radoju Zviceru.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR