Glas Javnosti

SPISAK ZAPLENJENE IMOVINE ŠARIĆA I NJEGOVOG KLANA: 10 SEFOVA, 12 automobila, 5 "blindi", stanovi, zgrade

Hronika
Autor: Glas javnosti

U samo jednom danu privremeno je zaplenjeno 20 vozila, blokirano najmanje deset sefova, zamrznuti dinarski i devizni računi, zapečaćeni stanovi i čitave zgrade.

Darku Šariću i članovima organizovane kriminalne grupe, ali i osobama koje su povezane sa njima, po nalogu Tužilaštva za organozovani kriminal oduzima se i blokira imovina. U samo jednom danu privremeno je zaplenjeno 20 vozila, blokirano najmanje deset sefova, zamrznuti dinarski i devizni računi, zapečaćeni stanovi i čitave zgrade.

Kako "Blic" saznaje, među privremeno oduzetim vozilima je 17 automobila od kojih su pet "blinde" i tri motora. Šarićevom advokatu koji brani i Velju Nevolju, Dejanu Lazareviću zapečaćeni su sefovi i blokirani dinarski i devizni računi. Lazareviću su zaplenjena i dva stana u Beogradu.

Tužilaštvo za organizovani kriminal osim što je podnelo zahtev za sprovođenje finansijske istrage protiv uhapšenog Darka Šarića, članova koji se sumnjiče da su deo organizovane kriminalne grupe i sa njima povezanim osobama proširuje istragu. Prema nezvaničnim saznanjima, trenutno se istražuje pokretna i nepokretna imovina, sefovi i računi Šarića i njemu bliskih ljudi u inostranstvu. Tužilaštvo će ukoliko se utvrdi imovina odmah tražiti njenu blokadu putem međunarodne pravne pomoći to jest, zamolnice.

Lista imovine Šarića i osoba koje su u srodstvu sa njim, kako saznajemo, ispisana je na nekoliko strana. U pozamašnom bogatstvu od kojeg je deo ranije blokiran odlukom Višeg suda, sada su dodatno privremeno oduzeti automobili, motori, stanovi, zgrade, garaže i sefovi. Kako saznajemo, Šariću su sada blokirana još dva nova sefa.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR