Glas Javnosti

DR MILOJE PRŠIĆ: NACIFAŠIZAM NIJE POBEĐEN,RAZARA I DALJE, A SRBI NE MARE ZA SVOJU ISTORIJU (VIDEO)

Glas Penzionera
Autor: Glas Javnosti

Koreni nacifašizma ne potiču samo iz doba Hitlera, drugi svetski rat je nastavak prvog, a kao ranjeni kurir u I Sv.R Hitler je najavio nastavak priče i osvajanje sveta. Na Zapadu niko ne obeležava pobedu nad fašizmom, znaju da kod njih nije pobeđen.

Zapad je krio podatke o gubicima u I Sv.R da ne bi demoralisao narod da uđe i u novi rat. Čitava NDH je bila logor, čak i za decu, a sada popuju drugima.

Tito je bio bolećiv do Slovenaca i Hrvata, u udžbenicima istorije je mnogo velikih propusta, istorija se ne ponavlja ona je jedan proces koji se samo nastavlja. Iza svega je interes velikih, Nemačke i zapadnoevropskih zemalja, od pre 100g i Amerike.

Aktuelne priče da su većinski partizanske jedinice u NDH činili Hrvati su samo u službi aktuelnih vlasti čija je politika razbila i YU, što nijetačno, a u nekim korpusima u Hrvatskoj je bilo i do 95% Srba.

O svim tim gorućim pitanjima razgovarali smo sa izuzetno nadahnutim i emotivnim Prof. Dr Milojem Pršićem koji navodi mnoge činjenice koje povezuju oba svetska rata i opravdana razmišljanja da je Franc Ferdinand možda žrtvovan da bi se dobio ubedljivi razlog za agresiju na Srbiju i početak Prvog Sv R. Austrougarska je anektirala srpsku BiH.

31.3.1909.g Srbija je ostavljena sama i velike sile su samo propratile aneksiju BiH. Srpski narod nije kapitulantskog duha, a do 1903.g srpski vojnik je bio socijalno i ekonomski ponižen. Hrvatski korpus u okviru austrougarske vojske se takmičio u ubijanju Srba. 1247.535 ljudi, preko 400.000 vojnika je izgubila Srbija u I Sv.R.

Pokušaj revizije istorije i perioda I Sv R ima svoju predistoriju iz Versaja, a on je bio neizbežan zbog nove podele sveta, Gavrilo Princip nema blage veze sa tim.

Srbi su nemarni prema svojoj istoriji i Srbi ne poznaju svoju istoriju, što je pogubno i nemarno do sopstvenog naroda. Kada je problem KiM u pitanju treba istaći da po turskom popisu na KiM skoro da Šiptara nije ni bilo, a sada im se daje država na do pre 100 i nešto godina na etnički 100% srpskoj teritoriji. Hajduci su simbol otpora i to treba da se zna.

Danas se olako manipuliše terminom genocide a 1878 g je prvi put u svetu primenjen termin genocid od strane Turaka nad Srbima, po izveštaju međunarodne komisije, a posle srpskoturskih ratova. Berlinski kongres 1878g je bio antisrpski i oslanjao se na Budimpeštansku Konvenciju.

Iz neobično zanimljivog razgovora ističemo i tvrdnje gosta da je Apis bio žrtva, da zbog ličnih i partijskih interesa zatiremo svoju istoriju, što je strašno, da su Englezi u velikoj meri antisrpski raspoloženi još od srpskoturskih ratova kada nas je opstruirala i zaštitila Tursku od rasturanja i za nagradu dobila ostrvo.

Francuska nam je kao "prijatelj" slala pogršnu municiju i to naplatila. Tadašnja Austrougarska je bila prenosilac nemačkih interesa koja je želela da se proširi na Balkan. Agresori u I Sv.R su izjavili da nisu očekivali velike žrtve a da su znali šta ih čeka ne bi ni pokrenuli rat.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR