Glas Javnosti

KO SA ... TIKVE SADI SLABO PROĐE, DA LI I KO IMA PRAVO NA APSOLUTNU ISTINU I DEMOKRATIJU (VIDEO)

Glas Penzionera
Autor: Glas javnosti

Iza nas je veoma turbulentna godina, prepuna krvi, ruševina, patnji, socijalnih raslojavanja, obeležena opštom devastacijom čitavog svetskog sistema, pa su u tim uslovima brojna iznenađenja na izborima u više država, a oni iz naredne godine izazivaju strepnju čitavog sveta.

U emisiji je aktuelizovana na najbolji način stara narodna izreka „ko sa đavolom tikve sadi – slabo prođe“.

Sa novinarima i piscima, Juricom Korblerom, iz Zagreba i Draganom Vujičićem iz Beograda, razgovarali smo u prvoj emisiji na medijima o utiscima vezanim za godinu koju ćemo uskoro poslati u istoriju, šta je istu obeležilo i čemu se možemo nadati u budućnosti.

Posebna pažnja je posvećena aktuelnim ratovima i upravo završenim vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji, kao i u 65 lokalnih samouprava, očekivanjima od izbora širom sveta u narednoj godini, ulozi medija u razmatranju najaktuelnijih događaja, razlikama u pogledima na pojedina pitanja unutar EU i u ostalim državama.

Veoma interesantni komentari su bili na temu apsolutne istine i apsolutne demokratije, ko i da li ima pravo na iste, a naši sagovornici su ubedljivo izneli svoje viđenje Evrope i sveta za jednu, deset i više godina u svetlu snažnog tehnološkog razvoja.

Posebni osvrt je bio na unutarbalkanske odnose i perspektivu istih.

Snažne poruke su na kraju upućene gledaocima i slušaocima Glasa javnosti i svim građanima u regionu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR