Glas Javnosti

DELIĆ I KONJIKOVAC OTKRILI TAJNE RATA 1999: NEPOBEĐENI U AGRESIJI, IZDANI ZA PARE U MIRU! (VIDEO)

Glas Penzionera
Autor: Glas javnosti

Godine 1999. potvrđeno je u praksi da boj bije pre svega srce u junaka, patriotska motivacija i slobodarski duh, da je i najmoćnije oružje tu bespomoćno, ali, izuzetno su bile važne i pripreme, planovi i predviđanja na osnovu postojećih obaveštajnih podataka, u čemu je Vojska SRJ, kao i u operativnom i strategijskom maskiranju nadmudrila i pobedila agresora.

Da SRJ nije pobeđena potvrđuju Kumanovski sporazum i R1244, nije ni pobedila, ali je zahvaljujući nemoralnosti, pohlepi i podaništvu petooktobarskih pučista došlo do promene situacije sa terena i bojišta za zelenim stolom prekrivenim zelenim novčanicama.

Herojske i teške borbe na Paštriku i Košarama su ušle u istoriju, proučavaju ih i strane armije, ne mogu da shvate da za heroje po cenu svojih života nema nazad gde je Srbija, a to da je Vojska SRJ izašla sa KiM u skoro paradnoj koloni agresori nisu mogli da podnesu.

Za svega 3 miliona funti pučističko rukovodstvo je 3.500 najiskusnijih i radno najsposobnijih ratnih kadrova poslalo u civilne službe i skinulo sa ratnog rasporeda, što je prva faza izdaje države i njenog daljeg komadanja, dok su u drugoj heroji odbrane isporučeni ubicama Srbije.

Visprenost, preduzimljivost i moć predviđanja je u velikoj meri sprečila agresora da sa snagama pete kolone u pozadini stvori uslove za uništavanje naših snaga.

O herojskim borbama na KiM, reprizi Igmanskog marša u još težim uslovima, umešnosti ratovanja i pisanju istorije ratovanja sa teroristima na kopnu i iz vazdušnog prostora, sa agresorima koje svet ne pamti, razgovarali smo sa Gen. maj. u penziji BOŽIDAREM DELIĆEM i Brig. gen. STOJANOM KONJIKOVCEM, učesnicima u tim sudbinskim događajima za državu.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR