Glas Javnosti

POSTOJI JAK RAZLOG ZA TO: Zašto neki stavljaju aluminijumsku foliju iza svojih rutera?

Život
Autor: Glas javnosti

Ovaj iznenađujući trik mogao bi da bude spas u onim danima kada Wi-Fi odbija da učita i najjednostavniji sadržaj, no da li on deluje ili je samo još jedan tehnološki mit?

Zamislite prijatno veče kod kuće, grickalice su pri ruci, zauzeli ste svoje mesto na kauču i udobno se smestili, spremni za večeru uz televiziju. No, iznenada se suočavate s problemom – vaša WI-FI veza se prekida.

U današnjem digitalnom dobu, nažalost, svi smo upoznati s tim frustrirajućim izazovima i zato vam donosimo ovaj savet koji obećava rešenje vaših problema s Wi-Fi mrežom, a sve što vam treba, verovali ili ne, možda već imate kod kuće.


Strateški postavljen list aluminijumske folije može da učini čuda za vašu Wi-Fi vezu i reši probleme sa sporim internetom.

Ovaj trik možda zvuči neverovatno, ali istraživači sa Univerziteta Dartmouth su ga testirali i potvrdili njegovu delotvornost.

Kada su ga primenili sami, otkrili su da korišćenje reflektirajućih zakrivljenih površina poput unutrašnjosti limenke ili aluminijumske folije može da pojača Wi-Fi signale u nekim prostorima, dok ih može oslabiti u drugima.

Na taj način se maksimizira ukupna pokrivenost i delotvornost Wi-Fi mreže.

Kako koristiti aluminijumsku foliju za pojačavanje Wi-Fi signala?

Korak 1: Priprema materijala

Prvo, potrebno je prikupiti materijale koje ćete koristiti. Pronađite rolnu aluminijumske folije i isecite komad folije koji je otprilike iste dužine i visine kao vaš ruter. Ako vaš ruter ima fizičku antenu koja štrči iznad uređaja, proverite da folija doseže nekoliko centimetara iznad antene.

Za rutere s unutarašnjom antenom, visina folije iznad uređaja nije presudna.

Korak 2: Savijte foliju

Sada, treba saviti komad folije u oblik slova “C”, tako da sjajna strana folije bude okrenuta prema unutrašnjosti krivulje slova. Ako vaš ruter ima spoljašnju antenu, možda ćete morati dodatno da savijete gornji deo folije kako bi pokrio i antenu.


Korak 3: Postavite foliju iza rutera

Postavite savijenu foliju iza svog rutera tako da zakrivljeni deo bude okrenut prema ruteru i prema području koje želite da ciljate za poboljšanje signala.

Korak 4: Proverite brzinu interneta

U Google-u unesite „speed test„i odaberite plavi na kojem piše „start speed test“. Test će proceniti brzinu prenosa i preuzimanja vaše internet veze i isporučiti kratki izveštaj.


Glas javnosti/ N01S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR