Glas Javnosti

TRAŽIO DA SRBI PLAĆAJU DESETAK! Sarajevo pušta na slobodu GLAVNOG REGRUTERA TERORISTA!

Bosna i Hercegovina
Autor: Glas javnosti

Husein Bilal Bosnić, jedan od lidera vehabija u Bosni i Hercegovini, koji je osuđen na sedam godina zatvora zbog slanja mladića na sirijsko i iračko ratište kako bi ratovali na strani ISIL, sa robije izlazi 3. septembra ove godine.

Bosnić, jedan od istaknutih vođa radikalnih islamista u BiH, povezan je s Islamskom državom, a gajio je i velike simpatije prema talibanima koji ratuju u Avganistanu. O tome svedoči snimak na kojem se čuje kako peva pesmu posvećenu talibanskoj organizaciji.

- Samo još jednom, kafire (neverniče), probaj dirnuti mudžahide, eto odmah sa svih strana naše braće talibana da ratom presude - pevao je Bosnić malo pre nego što je uhapšen i osuđen.

Bosnić, koji važi za glavnog regrutera ISIL za Balkan, zatvorsku kaznu proveo u Vojkovićima i KPZ Zenica. Pre hapšenja je obilazio Srbiju i druge zemlje u regionu, gde je držao verska predavanja na kojima su se okupljali njegovi istomišljenici, ali i znatiželjni mladići koji su, u stvari, bili njegova meta.

Tražio deset odsto poreza Srbima

Husein Bilal Bosnić rekao je svojim sledbenicima tokom jednog verskog predavanja da ne treba da ubijaju Srbe i Hrvate koji su „pod okriljem islama“, ali da bi od njih trebalo naplaćivati harač od deset odsto imovine.

- Njihova obaveza je da budu lojalni i da jednom godišnje, ako imaju mogućnosti za to, izdvoje onoliko koliko halifa odredi, kao što su Osmanlije Srbima odredile deset odsto - kazao je on.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP