Glas Javnosti

Skočile zarade! PROSEČNA novembarska plata u Beogradu OKRUGLO 87.181 dinara!

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Tokom novembra prošle godine prosečna primanja dostigla su iznos od 87.181 dinara.

Prema podacima Sekretarijata za upravu, ovo su najviša primanja koja su zabeležena u periodu od januara do novembra prošle godine, piše Objektiv.

Medijalna neto zarada za novembar prošle godine iznosila je 61.843 dinara, što znači da je 50 odsto zaposlenih ostvarilo zaradu do navedenog iznosa.

Kada se uporede podaci, na vrhu liste su i dalje stanovnici Vračara sa prosečnom zaradom od 116.925 dinara, na drugom mestu su žitelji Starog grada sa primanjima od 113.166 dinara, dok treće meseto kao i prethodnih nekoliko meseci zauzima opštima Novi Beograd sa prihodima od 111.847 dinara. Skoro duplo niža primanja imaju žitelji rubnih opština odnosno Grocka, Mladenovca, Barajeva i Sopota.– Rast bruto zarada u periodu januar-novembar 2021. godine, u odnosu na isti period godinu ranije iznosio je 9,8 odsto nominalno, odnosno 6,2 odsto realno – objašnjavaju iz nadležnog Sekretarijata. – Istovremeno, neto zarade su porasle za 10,1 odsto nominalno i za 6,5 odsto realno, pišu Novosti. U poređenju sa istim mesecom prethodne godine, prosečna bruto zarada za novembar 2021. godine nominalno je veća za 14,9 odsto a realno za 7,7 odsto dok je prosečna neto zarada veća za 15,2 odsto nominalno, odnosno za 8,3 odsto realno.

BONUS VIDEO: NE UMIREMO OD STAROSTI VEĆ NAS JEDU PARAZITI

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR