Glas Javnosti

SARADNJA SA TURSKOM NA POMOLU: Uskoro potpisivanje ugovora o izgradnji brze pruge Beograd-Niš

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Vesić je naveo da će uskoro biti potpisan ugovor za izgradnju brze pruge Beograd-Niš

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infratsrukture Goran Vesić primio je danas ambasadora Turske u Srbiji Hamija Aksoja, sa kojim je razgovarao o daljem unapređenju odnosa dve zemlje i pozvao turske kompanije da dodatno investiraju u našu zemlju.

Turske kompanije rade na nekoliko važnih projekata u Srbiji, poput kompanija "Enka" koja je, kao deo konzorcijuma izvođača, angažovana na izgradnji Moravskog koridora i kompanija "Tašijapi" koja radi na izgradnji brze saobraćajnice Kuzmin – Sremska Rača, prenosi Telegraf.

Vesić je preneo turskom ambasadoru da radovi na Moravskom koridoru dobro napreduju, i da će do proleća biti završena prva deonica od Pojata do Makrešana, zatim do Kotromana kod Kruševca u septembru, dok će deonica Kraljevo – Čačak biti završena do sredine 2024. godine. Kako je naveo, kompletan projekat biće završen do sredine 2025. godine.

Ambasador Aksoj je istakao da je više od 1.000 turskih radnika angažovano na izgradnji Moravskog koridora, dodajući da je zadovoljan što se radovi izvode u skladu sa planom, i da turske kompanije žele da i dalje ulažu u Srbiju.

Vesić je, takođe, ocenio da radovi i na deonici Kuzmin - Sremska Rača dobro napreduju, kao i da je završeno projektovanje puta od Požege do Kotromana, za čije izvođenje su zainteresovane i turske kompanije.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR