Glas Javnosti

PREDSEDNIK TVRDI DA JE TO UGROŽAVANJE BEZBEDNOSTI: Vučić će tražiti veće kazne za krađu s pruga

Društvo
Autor: Glas javnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je voz "Soko" na relaciji Beograd - Novi Sad u petak "bez razloga" i preventivno vozio sporije "da bi se sačuvali životi".

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara prilikom obilaska gradilišta deonice brze pruge Novi Sad – Subotica u naselju Stepanovićevo, rekao da je do toga došlo zbog „bitangi“ koje mogu da ukradu bakarne delove pruge zbog prodaje, zbog čega je voz „umesto 200, išao 160 kilometara na sat i kasnio četiri i po minuta“.

„Pitam se ko su ti ljudi među nama koji to rade? Nije prvi put, celu noć su popravljali da bi voz mogao danas da ide 200 na sat“, rekao je Vučić i dodao da će predložiti „pet puta veće kazne“ za kradljivce delova sa pruge, da to ne bude kvalifikovano kao „sitna krađa, nego ugrožavanje bezbednosti većeg broja ljudi“, piše N1.


On je na pitanje kako ocenjuje sastanak sa savetnikom Stejt departmenta Derekom Šoleom, do koga je došlo pre dva dana u Beogradu, rekao da „nije optimista po prirodi“.

„Imao sam korektan, otvoren i sadržajan razgovor sa Šoleom. Za nas je teška situacija, sve zapadne sile priznale su nezavisnost Kosova. Ne očekujte bilo šta lepo i u šećerlemi upakovano“, kazao je Vučić.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR