Glas Javnosti

ODLIČNI REZULTATI: Ministarstvo privrede završilo 2022. godinu sa 99,3% izvršenja budžeta

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Ministarstvo privrede završilo je godinu sa 99,3% izvršenja budžeta, što znači da je u toku ugovorene fazne realizacije investicija, od 127 privrednika, čak 122 ispunilo svoje ugovorne obaveze faznog zapošljavanja i ulaganja od skoro 90 milijardi dinara u opremu, mašine i proizvodne pogone prema utvrđenoj ugovornoj dinamici, saopštilo je Ministarstvo.

Ministar Rade Basta poručio je da u resornom ministarstvu postoji najviši stepen uspešnosti po pitanju izvršenja budžeta, a time i ispunjenja ugovora koje je u 2022. i ranijih godina zaključilo sa domaćim i stranim privrednim društvima.


Basta je konstatovao da investiciona ulaganja u prošloj godini odlikuje unapređena i koordinirana realizacija višegodišnjih investicionih projekata, piše portal Ekapija.



On je ocenio da je resorno ministarstvo doprinelo osnaživanju srpske privrede, i to kroz primenu različitih instrumenata pomoći privrednicima, pažljivim upravljanjem, procenom očekivane dinamike ispunjenja obaveza, kao i fleksibilnim pristupom.

- U prošloj godini, punoj izazova i teškoća ne samo zbog rasta cena sirovina, gotovih proizvoda i energenata, već i zbog poremećaja i kašnjenja u čitavim lancima snabdevanja, Ministarstvo je postiglo najviši stepen ispunjenja obaveza u okviru višegodišnjih investicionih projekata koji se odnose na zapošljavanje i otvaranje novih fabrika, odnosno proširenje delatnosti novim proizvodnim linijama - rekao je ministar.

Dodao je da je Srbija dokazala da je lider u privlačenju investicija i to će ostati i u narednom periodu ne samo zbog atraktivnosti svog investicionog ambijenta, već i zbog ukupne političke i ekonomske stabilnosti Srbije.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR