Glas Javnosti

LEPE VESTI: Građani i privreda smanjili potrošnju struje za 16%, uštedeli smo 50 mil EUR

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

U prvih sedamnaest dana oktobra potrošnja električne energije manja je za 16% u odnosu na isti period prethodne godine, izjavila je danas ministarka energetike Zorana Mihajlović.

Mihajlovićeva je, gostujući na Televiziji "K1", navela da su time građani i privreda uštedeli oko 50 mil EUR prema prosečnoj ceni u oktobru, iskazavši im pritom zahvalnost na odgovornosti i solidarnosti, uz ocenu da je ovo pokazatelj zajedničke želje da smanjimo potrošnju.

-Svakako ćemo uvoziti struju tokom zime, ali deluje da će to biti manje nego što smo mislili, imajući u vidu da ljudi usvajaju preporuke koje smo predložili - rekla je ministarka, prenosi sajt Vlade, prenosi portal Ekapija.

Dodala je da je procena bila da ćemo do kraja marta izdvojiti i tri milijarde evra za uvoz, a sada veruje da se taj iznos može smanjiti i da će biti između 1,5 i 1,7 milijardi.

Mihajlovićeva je rekla i da ima dovoljno novca za uvoz struje i ponovila da neće biti restrikcija niti povećanja cene, ni električne ni toplotne energije.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR