Glas Javnosti

MALA PREDUZEĆA STUB PRIVREDE: Podrška EU sektoru malih i srednjih preduzeća

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Ministarstvo privrede spremno je da nastavi saradnju sa EU na programu "Srbija i EU – Oprema za privredu", rekao je ministar privrede Rade Basta prilikom susreta sa šefom Delegacije EU u Srbiji ambasadorom Emanuele Žiofreom.

- Ministarstvo će kroz ovaj program nastaviti aktivno da podržava mala i srednja preduzeća, sa naglaskom na digitalizaciju i zelenu tranziciju - naglasio je Basta.
Sagovornici su zaključili da su prioritetne teme od zajedničkog interesa bliža saradnja i podrška Delegacije EU Ministarstvu privrede u nekoliko ključnih oblasti: sprovođenju reformi upravljanja privrednim subjektima u državnom vlasništvu, podršci sektoru malih i srednjih preduzeća i razvoju ženskog preduzetništva, piše portal Ekapija.

- EU je prvi i najveći privredni partner Srbije, a kompanije iz Unije najveći investitori u našoj zemlji - naveo je Basta.
Žiofre je istakao da njihovi projekti doprinose ekspanziji srpske privrede kroz podsticanje otvaranja novih radnih mesta i inovacija, kao i kroz podršku reformi zakonodavstva.
- Ponosan sam na to što EU pruža tehničku i finansijsku podršku hiljadama malih i srednjih preduzeća u cilju povećanja njihove poslovne efikasnosti i konkurentnosti, uz istovremeno smanjivanje uticaja na životnu sredinu i unapređenje bezbednosti na radu - poručio je Žiofre.

On je istakao da su mala preduzeća okosnica srpske privrede i uz kontinuiranu podršku EU vode Srbiju ka ostvarenju njenog ogromnog potencijala rasta.
- Nastavljamo da nudimo sredstva za finansiranje opreme za preduzeća, tako da svi koji rukovode njima treba da imaju to u vidu, a povrh toga smo u svetlu energetske krize upravo izdvojili 165 mil EUR za Srbiju. Konkretno, manja i ranjivija preduzeća će ovim sredstvima moći da ublaže efekte rasta cena energenata - naveo je Žiofre, stoji na sajtu Vlade.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR