Glas Javnosti

GRUNER DEMANTUJE MINISTARSTVO: Informacije o navodnim dugovima državi su neosnovane, poštujemo sve ugovore

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Iako je objavljeno da smo već otpustili navodno 200 ljudi, zvanično je od početka godine iz preduzeća otislo oko 40 zaposlenih od kojih bar deset na sopstveni zahtev jer su našli drugi posao, navodi se u reagovanju vlasotinačkog Grunera.

Kompanija Gruner Serbian doo Vlasotince reagovala je na informacije objavljene u nekim medijima u vezi sa otpuštanjem radnika.

– Kompanija Gruner je najpre donela Odluku kojom je obavestila svoje zaposlene da se nalazi u teškom položaju i da će zaposlenima koji žele sporazumno da prekinu radni odnos isplatiti otpremnine, iako Zakon ne predviđa isplatu otpremnina kod sporazumnog prestanka radnog odnosa. Isplaćena je otpremnina svima koji imaju radni staž duži od jedne godine – tvrde u kompaniji.


Sporazumnim putem prekinulo je radni odnos oko 30 zaposlenih, u toku je postupak rešavanja viška zaposlenih koji se sprovodi saglasno Zakonu o radu i u saradnji sa Nacionalnom  službom za zapošljavanje, a sve po Programu rešavanja viška zaposlenih u kome je predviđeno da će se oko 60 zaposlenih oglasiti tehnološkim viškom, za koje će se isplatiti Zakonom predviđena otpremnina i tek doneti rešenja, navode u Gruneru.

– Dakle, tek smo u postupku donošenja resenja za višak zaposlenih. Iako je objavljeno da smo već otpustili navodno 200 ljudi, zvanično je od početka godine iz preduzeća otišlo oko 40 zaposlenih od kojih su bar deset otišli na sopstveni zahtev, jer su našli drugi posao u svojoj struci – stoji u reagovanju Grunera.

Dodaju da su zaposlenima sva prava omogućena, ništa im nije uskraćeno, biće isplaćene pored otpremnine i sve naknade koje im pripadaju i moći će da ostvare pravo na naknadu pred NSZ. Kako dodaju, tek nakon postupka rešavanja viška zaposlenih, koji je u toku, nastaviće sa svojim poslovanjem u Republici Srbiji, ali sa neizvesnom buducnošću kao i ostale kompanije.

– Informacije iz Ministarstva o navodnim dugovima prema državi su neosnovane. Gruner posluje odgovorno i poštuje odredbe svih zaključenih ugovora koji svojim odredbama regulišu prava i obaveze ugovornih strana i po njima se postupa – poručili su iz Grunera, prenosi Jugpress.  

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR