Glas Javnosti

GODINA ZA TURIZAM: Sledeće godine za turističku infrastrukturu 20% veći bužet

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Sledeće godine budžet za turističku infrastrukturu iznosiće 830 miliona dinara, što je 20% više nego u ovoj godini, izjavio je danas ministar turizma i omladine Srbije Husein Memić.

On je, na otvaranju 53. Međunarodnog sajma turizma na Novosadskom sajmu, istakao da će naredna godina biti "godina izgradnje turističke infrastrukture u Srbiji, za koju će biti opredeljeno najviše sredstava do sada".

Pored toga, Memić je naglasio da će ova godina biti rekordna po ostvarenom turističkom prometu, jer je u prvih devet meseci realizovano ukupno 9,3 miliona noćenja, što je gotovo na nivou cele 2019. godine u kojoj je ostvareno 10 miliona noćenja, prenosi portal Ekapija.


Govoreći o turističkoj ponudi Vojvodine, ministar je naveo da će u prvoj polovini sledeće godine biti završen kapitalni projekat izgradnje spa centra sa akva parkom na Paliću, koji su prethodnih godina zajednički finansirali resorno ministarstvo, Grad Subotica i AP Vojvodina.

- Spa centar sa akva parkom na Paliću će biti najveći sadržaj ovog tipa od Beograda do Segedina - ocenio je on.

Podsetio je i da je u periodu od 2015. godine do 2022. godine širom Vojvodine u razvoj turističke infrastrukture resorno ministarstvo uložilo milijardu dinara.


- Pored obogaćivanja turističke ponude, u narednom periodu ćemo intenzivnije raditi i na iskorišćavanju turističkih potencijala Vojvodine koji se pre svega odnose na lovni turizam, gastronomiju i biciklizam - dodao je on.

Memić je pozdravio i odluku organizatora da ovogodišnji partner sajma bude Crna Gora, imajući u vidu potrebu za daljim aktivnostima u cilju zajedničkog nastupa na dalekim tržištima.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR