Glas Javnosti
posta

EVO KOJA MESTA STRANI TURISTI NAJVIŠE VOLE: Turizam se u Vojvodini potpuno oporavio

Putovanja
Autor: Glas javnosti

Vojvodinu je od januara do septembra posetilo 515.217 turista, što je 59,6% više nego u istom periodu prošle godine.

Najveću posećenost zabeležili su Novi Sad, Subotica i Palić, a najposećenija banja bila je Vrdnik.
- Ovi podaci pokazuju da je turizam uspeo da se oporavi, čak i u odnosu na 2019. godinu koja se uzima kao referentna, ali, mi hoćemo da i dalje napredujemo. Ulaganjem Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, u iznosu koji premašuje pola miliona dinara u podizanje turističkih kapaciteta, svakako je omogućilo domaćim turistima da dođu i upoznaju čari naše ravnice i da se u nju i vrate, kao što to čine i strani turisti, kojih je čak 125% više nego prošle godine - ističe Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam, piše portal Ekapija.

On dodaje da značajan porast dolazaka stranih turista opravdava činjenica da je naša pokrajina bogata raznovrsnim turističkim sadržajima, a sama Vojvodina je regija u kojoj živi 26 nacionalnih zajednica čije zajedništvo, negovanje tradicije i kulture je čini posebnom.
Kada je reč o domaćim turistima, njih je, po podacima Privredne komore Vojvodine, bilo 264.508, što je za 25% više nego lane, dok je 250.709 stranih turista u prvih devet meseci došlo u Vojvodinu. U istom periodu zabeleženo je 1.454.333 noćenja, što predstavlja porast od 28%.
- Sve ovo je rezultat inicijativa i zajedničkog rada resornih državnih organa, lokalnih samouprava i turističkih poslenika, čija dugogodišnja saradnja ima vidljiv i zavidan rezulat - predočava Ivanišević.

Radi se na definisanju strateških odrednica i pravaca posebno u okviru Programa razvoja turizma Vojvodine, koji je naslonjen na nacionalnu Strategiju koja definiše pravce u turizmu na teritoriji cele Srbije, ističe Nenad Ivanišević.
Na taj način, dodaje, treba da se zadovolje svi međunarodni standardi u turističkim delatnostima, kako bi se podržala i podstakla primena najboljih rešenja za dostizanje nivoa turističke usluge koje očekuju strani, ali i domaći turisti.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR