Glas Javnosti

ČETIRI NAJVEĆA PREDUZEĆA OKRENULA LEĐA ZORANI MIHAJLOVIĆ! I "Srbijagas" se povlači iz radnih grupa ministarstva

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Posle Elektroprivrede Srbije, Elektromreža Srbije, Agencije za energetiku Srbije, danas je i “Srbijagas” obavestio Ministarstvo rudarstva i energetike (MRE), da ne želi da učestvuje u radnim grupama u organizaciji ovog portfelja.

“Srbijagas” je obavestio Ministarstvo, koje vodi Zorana Mihajlović, da u narednom periodu nije u mogućnosti da učestvuje u pomenutim aktivnostima, prenose Novosti. 

Kako se saznaje, nacionalna gasna kompanija je otkazala učešće na sastanku Radne grupe za izradu integrisanog nacionalnog energetskog i klimatskog plana Republike Srbije za period od 2021. do 2030. godine sa vizijom do 2050. koja je zakazana za petak. U obrazloženju iz “Srbijagasa” se kaže da je razlog nedolaska njihovih predstavnika veliki broj peuzetih obaveza. Poručeno je da se “isto odnosi i na sastanke radne grupe u narednom periodu”, piše pomenuti portal. 



Otvoreni sukob između ministarke Mihajlović i čelnika energetskih preduzeća traje od početka njenog novog mandata u ovom resoru. Počelo je sa video-sačekušama u kojima je pred TV kamerama “ribala” pojedine direktore, zbog nedovođenja saradnika na sastanke. Nastavilo se ignorisanjem sugestija većine ovih firmi prilikom izrade Zakona o obnovljivim izvorima energije, za koje su smatrali da je štetan za Srbiju i da favorizuje strane investitore.



Rat sa EPS-om je trajao i pre vezanih incidenata u obrenovačkom TENT-u ove zime, jer je Ministarstvo odbijalo da da dozvole za iskopavanje uglja na novim kopovima u Kolubari. MRE je tvrdilo da su papiri bili loši, ali kad su građani ostajali bez energije brže-bolje su dali potrebne papire. Prvi čovek EPS Milorad Grčić je podneo ostavku, a Mihajlovićeva je ponovo skrenula pažnju tako što je usred jedne od najvećih kriza u srpskoj energetici našla vremena da komentariše rad kolega iz drugih portfelja.

BONUS VIDEO: NEDELJKO NEĐO DRAŽIĆ: OVO JE MAGIJA KOJOM SAM ZVEZDU ODVEO U BARI (VIDEO)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Veki u 04.02.2022 08:32:10 h
     0 
Ne farizuje ona strance to je generalno Vuciceva politika i politika SNS. Samo da je strano i sa urusavanjem EPS a cilj im je da to preduzece prodaju strancima.