Glas Javnosti

SMEHOTRES! NOVA PLJAČKA EPS-a! Zorana Mihajlović šalje “račune” za struju posle 15 godina i traži da joj se plate! (FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Nemam brojilo od 2006. godina, a pre tri dana mi je EPS poslao račun za potrošenu struju i očekuju da im platim skoro 60.000 dinara. Za šta da platim?!

Ovo je bila prva reakcija čitaoca "Glasa javnosti“ koji je 15. januara dobio novogodišnju čestitku. Deda Mraz, pre će se reći Deda Mrazica Zorana Mihajlović i njeni ljudi iz EPS-a poslali su mu račun. I gle čuda! Račun iz 2006. godine... Svu tu struju "potrošilo“ je napušteno imanje u Ralji.

- Ovo je pljačka mene i moje porodice i to na nepostojećim uslugama koje mi je „pružio“ EPS. Ove nepostojeće usluge zavedene su u računu tačnije u "izvodu otvorenih stavki" i to od 2006. godine. U računu, za svaki mesec od 24. novembra 2006. godine pa do 21. juna 2016, stoje samo tri stavke: energija-konačni obračun, kamata, trošak opomene. Znači u pitanju je račun koji mu je ispostavljen sad u januaru za desetogodišnje "usluge" i taj račun je narastao do ukupnog 59.747,91 dinara - ogorčen je čitalac "Glasa".


Da pljačka bude još bestidniija gospoda iz EPS-a su zaboravila da su njihovi radnici, upravo 2006. godine, sa imanja odneli tarifno brojilo.

- Odneli su tarifno brojilo sa imanja i da od tada nisam više korisnik usluga EPS-a. A i to brojilo, koje su ovlašćeni radnici odneli, nikada mu nije vraćeno iako sam ga platio iz sopstvenog džepa, tačnije moj je 100 odsto – nastavlja u naš sagovornik.

A samo da navedemo šta kaže zakon:

- Potraživanja EPS-a po osnovu računa za utrošenu električnu energiju zastarevaju za godinu dana. To znači da EPS ne može sudskim putem od Vas zahtevati naplatu zastarelih potraživanja. Za potraživanja koja nisu zastarela, EPS se može od Vas naplatiti i u izvršnom sudskom postupku.


I evo je potvrda pokušaja pljačke. A koliko je još građana dobilo ovake račune? Koliko je bezobrazna vrhuška posla ovakvih pismenih naloga za otimanje novca od građana Srbije i to još u trenutku kada su ministarka energetike i rudarstva Zorana Mihajlović i donedavni v.d. direktora EPS-a Milorad Grčić uništili energetski sustem Srbije koji nas dnevno košta na desetine miliona evra.

Zato se redakacija "Glasa javnosti" o ovom nečuvenom slučaju, ali i potencijalnim dodatnim slučajevima, i Elektroprivredi Srbije, i njhovoj beogradskoj filijali. Do obavljivanja teksta odgovor nismo dobili.

BONUS VIDEO Ispovest Majkla Babića iz grotla Melburna

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR