Glas Javnosti

REPUBLIKANCI ŽESTOKO ISPLJUVALI TRAMPA: Uvrede pljuštale sa svih strana

Svet
Autor: Glas javnosti

"Fašista", "egomanijak" i "Voldemort" bile su neke od uvreda koje su kandidati za republikansku predsedničku nominaciju razmenili u četvrtoj debati održanoj juče.

Bivši guverner Nju Džersija Kris Kristi nazvao je biznismena Viveka Ramsvamija "najodvratnijim egomanijakom u Americi". Ramasvami je, pak, za bivšu ambasadorku SAD u UN Niki Hejli rekao da je "ona jedina osoba koja je veći fašista od Džoa Bajdena".

Kasnije je tokom debate mahao porukom "Niki=pokvarena".


Međutim, nijedan od četiri kandidata na bini u Tuskaluzi u Alabami nije pokazao uzdržanost u napadima jedan na drugog. Obračun bi mogao biti poslednji pre okupljanja poslaničkih grupa u Ajovi za manje od šest nedelja.

Glavni favorit za republikanskog predsedničkog kandidata Donald Tramp ne učestvuje u republikanskim debatama. Prema većini anketa, on ima prednost od 40 procentnih poena u odnosu na drugoplasiranog republikanca.

Naročito Kristi i Ramsvami nisu se suzdržavali od uvreda tokom vatrenog obračuna.


Ramasvami, koji je na četvrtom mestu u većini nacionalnih anketa i često je napadao svoje protivnike u prethodnim debatama, bio je posebno zajedljiv.

U jednom trenutku se činilo da se ruga Kristijevoj gojaznosti. "Kris, učini svima uslugu, samo siđi sa bine, uživaj u lepom obroku i izađi iz ove trke", rekao je on.

Hejli je optužila DeSantisa i Ramasvamija da su nekoliko puta lagali tokom saslušanja U spoljnopolitičkoj debati, Ramasvami je rekao da bi njegov trogodišnji sin mogao da pomogne Hejli da pronađe Izrael na mapi. Hejli je optužila i Ramsvamija i DeSantisa da su lagali nekoliko puta tokom saslušanja, ali je pokušala da ostane iznad kontroverze.      

       
"Ne, nije vredno mog vremena da mu odgovorim", rekla je u jednom trenutku na pitanje da li želi da odgovori na Ramasvamijevu optužbu da je korumpirana.


Kristi je kritikovao Ramsvamija zbog napada na Hejli, ali je omalovažavao Trampa. Osuđujući nespremnost svojih rivala na sceni da javno kritikuju Trampa, Kristi je bivšeg predsednika uporedio sa Voldemortom, izmišljenim čarobnjakom iz serije o Hariju Poteru, toliko zlim da se ljudi plaše da izgovore njegovo ime.

"Voldemort — onaj čije ime ne sme da se izgovori", reče Kristi.


Glas javnosti/I01H 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR