Vlasti vatrogasne stanice u Gvandžuu, gradu u blizini južnog vrha zemlje, primile su u ponedeljak ujutru izveštaj da se komad san-nakdžija zaglavio u grlu čoveka, saopštio je zvaničnik vatrogasne stanice.
Kada su se našli na licu mesta, čovek je imao srčani zastoj zatim su izvršili reanimaciju, rekao je zvaničnik.
Zvaničnik nije rekao da li je muškarac preživeo. San-nakji se odnosi na malu hobotnicu koja se služi sirova, često se jede u obalnim područjima Južne Koreje ili na pijacama morskih plodova.
Iako naziv jela u prevodu znači „živa hobotnica“, ovo je pomalo pogrešno – hobotnica se ubija pre serviranja, a njeni pipci se seku na delove.
Međutim, servira se odmah nakon sečenja i toliko je sveža da su nervi pipaka i dalje aktivni - zbog čega hobotnica izgleda „živa“ dok se kreće po tanjiru. San-nakji se često služi sa susamovim uljem, semenkama susama, a ponekad i đumbirom, i ima teksturu za žvakanje.
Ovo jelo je takođe ranije dospelo na naslovne strane, lokalni mediji su uglavnom izveštavali o smrtnim slučajevima tokom godina kada su gosti uglavnom umirali nakon gušenja „živom hobotnicom“.