Glas Javnosti

UKIDAJU SE OCENE? Beogradske gimnazije istakle neverovatan zahtev!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Forum beogradskih gimnazija uputio je poziv Ministarstvu prosvete da do kraja ove školske godine predloži usvajanje izmene zakona kojim bi se ukinulo zaključivanje ocena na kraju prvog polugodišta.

Aleksandar Markov, predsednik Foruma kaže za Euronews Srbija da je zaključna ocena na polugodištu birokratska stvar, da ne znači ništa i ne uzima se u obzir prilikom zaključivanja ocene za kraj školske godine.

Ne slaže se sa stavom da zaključna ocena na polugodištu predstavlja presek za učenike i roditelje, jer sa uvođenjem elektronsko dnevnika roditelji mogu na dnevnom nivou da prate rad i napredovanje svoje dece i to ne samo kroz ocene, već i kroz komentare nastavnika. Markov napominje da su pozvali Ministarstvo prosvete da otvore širu raspravu na tu temu i ukoliko bi se postigla saglasnost i obavile zakonske izmene, od naredne školske godine bi se uvela ta novina. 

U Ministarstvu prosvete za Euronews Srbija kažu da ocena na kraju prvog polugodišta predstavlja učenicima i njihovim roditeljima povratnu informaciju kako na nivou pojedinačnog nastavnog predmeta tako i na nivou opšteg uspeha.

Napominju da kvalitetnim i kontinuiranim formativnim ocenjivanjem tokom nastavne godine, učenici i roditelji dobijaju blagovremenu i evaluativnu informaciju o obrazovnim postignućima i napredovanju.


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR