Glas Javnosti

U JULU I AVGUSTU BESPLATNE PEŠAČKE TURE: Ekološke ture na Velikom ratnom ostrvu

Društvo
Autor: Glas javnosti

Gradska opština Zemun nastavlja realizaciju projekata koji promovišu Zemun kao prirodnu oazu i srce ekološkog turizma Beograda, saopštili su iz ove opštine.

Tokom jula i avgusta građani će biti u prilici da uživaju u upoznavanju zanimljivosti koje pruža Veliko ratno ostrvo, kao netaknuti biser prirode, Dunavska ada na ušću Save u Dunav i zaštićeno prirodno dobro, površine 211,38 hektara, piše Ekapija.

U pratnji vodiča iz Opštine Zemun, u toku besplatne pešačke eko-šetnje posetioci će biti upoznati sa istorijatom ostrva, režimima zaštite, raznovrsnim biljnim i životinjskim svetom ostrva, a posebno autohtonim i ugroženim vrstama, specifičnostima, ali i opasnostima koje prete od zagađenja životne sredine, unošenja invazivnih vrsta, preteranog korišćenja, urbanizacije, saopšteno je iz opštine.




Nakon dvosatne šetnje "stazom zdravlja" u okviru druge zone zaštite na ostrvu, u zelenom amfiteatru će se diskutovati o zaštiti prirode i prirodnim vrednostima ostrva i realizovati šaljivi eko-kviz i eko-radionice za decu.

Ture će se održavati petkom i subotom, sa početkom u 9 časova, a trajaće tri sata. Prvi termin je 8. jula, a poslednji 20. avgusta. Mesto okupljanja je na izlasku sa pontonskog mosta na plaži Lido.




- Potrebno je poneti flašicu vode, šešir ili kačket, i imati adekvatnu obuću i odeću za boravak u prirodi - navodi se u saopštenju.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR