Glas Javnosti

SVI U GUČU: Dragačevski sabor trubača počinje sutra

Društvo
Autor: Glas javnosti

U Guči je sve spremno za 61. Dragačevski sabor trubača koji počinje u petak i trajaće do nedelje, od 5. do 7. avgusta. Prvi saboraši su pristigli, šatre i tezge su postavljene, varošica je okićena, svi smeštajni kapaciteti su popunjeni, a ponovo je postavljena i velika truba, simbol Sabora trubača koju su pre nekoliko meseci nepoznati počinioci uništili.

Nova truba, koja stoji na ulazu u Guču, dužine je pet metara, prenosi N1.

Domaćin ovogodišnjeg Sabora trubača je košarkaš čačanskog „Borca“ i reprezentativac Radmilo Mišović.


Na programu ovogodišnjeg Sabora je takmičenje omladinskih trubačkih orkestara Srbije, koncerti trubačkih orkestara iz inostranstva, pobednika prošlogdišnjeg Sabora trubača, kao i koncerti trubačkih orkestara Dejana Petrovića, Dejana Jevdjića, Dejana Lazarević, Ekrema Mamutovića, BIG BAND orkestra RTS-a.

Poslednjeg dana Sabora zakazano je finalno takmičenje trubačkih orkestara i koncerti Bobana i Marka Markovića sa orkestrom i Narodnog orkestra RTS-a sa gostima.


Svi programski sadržaji su besplatni za posetioce.

Pored kocerata na Saboru trubača biće održano i više pratećih programa – narodni višeboj, izložbe domaćih radinosti, starih zanata, sajam knjiga, takmičenje zdravičara, izbor najlepše narodne nošnje i prikazana dragačevska svadba iz 19. veka.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR
od MIRO u 05.08.2022 11:37:36 h
     0 
Danas se pale svece ZA poginule u OLuji, sluze se parastosi, a negde svira truba, kao da nije bilo drugih dana za sabor....AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP