Glas Javnosti

SEOS: VIDIMO SE NA ULICI! – Srbijom upravljaju strani ambasadori i multinacionalne kompanije

Društvo
Autor: Glas javnosti

Vreme je da se Srbija odbrani od rudnika litijuma i bora, od rudarskih korporacija i njihovih saradnika, poručuju iz Saveza ekoloških organizacija Srbije (SEOS) reagujući na izjavu direktorke firme Rio Sava i najavljuju nove akcije.

U saopštenju SEOS-a citiraju se reči direktorke Rio Save Marni Finlajson.

– Posebno je značajna korist koju će, uzimajući u obzir širu perspektivu, doneti sektor za proizvodnju materijala za baterije, kao i uvidi u buduće tehnologije za razvoj baterija. Projekat “Jadar” nalazi se na pragu evropskog tržišta električnih vozila. Imajući u vidu da ima potencijal da proizvodi litijum dovoljan za oko milion baterija za električna vozila godišnje u skladu sa najvišim standardima zaštite životne sredine, verujemo da će “Jadar” biti ključni dobavljač baterija za evropsko tržište. Našom investicijom u InoBat, nadamo se da ćemo doprineti da se određena količina baterija proizvodi u Srbiji – rekla je Marni Finlajson, prenosi Bizlife.

Ovo nisu reči predsednika države ili vlade, nekog ministra ili ministarke, nego vlasnice kompanije Rio Sava, inače strane državljanke, a umesto da reaguju i osude ovu izjavu, oni ćute, stoji u saopštenju.

– Kad uzmemo u obzir izjavu još jedne, do skora strane državljanke, a sada “MINISTARKE ZA OKUPACIJU” Dubravke Negre, shvatamo da oni to sve rade sinhronizovano i organizovano. Iza ove "investicije" se krije i postrojenje za reciklažu baterija, dakle još jedan zagađivač kog će verovatno da smeste negde u Vojvodinu da nam zagadi i ono malo preostalog poljoprivrednog zemljišta koje se može još nazvati čistim, jer bi sve ostalo bilo ili već jeste uništeno rudnicima i ostalim zagađivačima, i ZEMLJA koja nas hrani i VODA koju pijemo i VAZDUH koji dišemo – navode u SEOS-u.

Sistematski se uništava najveći srpski potencijal – poljoprivreda, ocenjuju u ovoj organizaciji.

– Pa šta ćemo da jedemo za 20, 30 ili 50 godina, veštačko meso ili GMO hranu iz uvoza ? Plaćaćemo je litijumom i baterijama ili zlatom, srebrom i bakrom ? Pa nećemo, naravno, jer i to neće biti naše, pripadaće Zi Đinu, Rio Tintu i ostalim okupatorima koji su osetili krv i nasrću na lak plen kao hijene. Srbijom očigledno upravljaju strani ambasadori i multinacionalne kompanije, a aktuelna vlast samo izvršava njihova naređenja i ispunjava njihove želje – konstatuje se u saopštenju.

U ovakav položaj smo dospeli direktnim pogodbama, stranim kreditima za izgradnju svega i svačega, gde nas ucene da njihove kompanije budu nosioci posla a naše podizvođači, međudržavnim sporazumima gde smo pristali da državljani tih država ne podležu našim zakonima, kažu u SEOS-u.

– U dve reči: IZDAJA i KORUPCIJA nezabeležene u srpskoj istoriji. Mi se borimo da sačuvamo Kosovo (11% naše teritorije) a sa druge strane smo dali ili planiramo da damo strancima 15% teritorije. Setite se samo jednog detalja iz istorije, u Prvi svetski rat smo ušli zato što nismo pristali na ucenu mnogo manju od onoga što se već dešava u Srbiji danas – navodi se u saopštenju.

Na kraju se šalje poruka aktuelnoj vlasti.

– Pošto ste nesposobni da vladate Srbijom i pošto se predugo igrate našim životima, vreme je da izaberete stranu: ili ćete biti uz svoj narod i konačno početi da mu pričate istinu, a pre svega da USVOJITE!!! Narodnu inicijativu koju smo davno predali, ili se sklanjajte sa vlasti i prepustite je onima koji imaju hrabrosti da okupatorima kažu istorijsko NE. Ako iole poznajete srpsku istoriju znaćete da je takvih uvek bilo i biće. VIDIMO SE DO KRAJA NOVEMBRA NA ULICI! – poručuju iz SEOS-a

 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Anti Sns u 16.11.2022 12:27:22 h
     0 
Samo oruzjem se mozemo suprotstaviti izdsajnicima.