Glas Javnosti

SEOS UPOZORAVA: Rio Tinto NE ODUSTAJE od projekta Jadar – STRUČNJACI, OGLASITE SE, BEZ STRAHA!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Rio Tinto i dalje neumorno radi na ostvarenju svojih planova u Srbiji i angažovanju poznatih svetskih konsultantskih kuća i savetnika za lobiranja za projekat Jadar, upozoravaju iz Saveza ekoloških organizacija Srbije (SEOS).

– Svetski i evropski savetnici bi ih zastupali u pregovorima i širenju lažne pozitivne slike o kompaniji. Naravno, držaće se već dobro poznate priče koju i vlasti već odavno koriste kada dovode ozloglašene svetske zagađivače ili kada skupljaju predizborne poene: otvaraće se fabrike, stižu nova radna mesta i blagostanje za sve – stoji u saopštenju SEOS-a.

Novčane nadoknade koje nude za ove usluge su astronomske, ali su ih pojedine konsultantske agencije već odbile, jer vrlo dobro znaju da nikakav novac ne može da im nadoknadi uništenu reputaciju usled saradnje sa Rio Tintom, navodi se u saopštenju.

– Apelujemo i na sve ostale koji dobiju ovakvu ponudu da se dobro zamisle. Nikakav novac na ovoj planeti ne može oprati savest i odgovornost, jer lobiranjem za Rio Tinto postajete direktan saučesnik u uništenju jedne zemlje, njene poljoprivredne proizvodnje, ekosistema, a i života ljudi – ističu u SEOS-u.

Apeluju i na akademsku i stručnu javnost, odnosno na onaj njen deo koji ili ćuti ili otvoreno sarađuje sa Rio Tintom, “da odgovorno i savesno rade svoj posao, da se ohrabre i oglase kao što se običan narod više ne plaši da digne svoj glas protiv uništenja naše zemlje”.

– Svako ko sarađuje sa Rio Tintom direktno će biti odgovoran za zločine prema prirodi i ljudima – poručuju iz SEOS-a.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR