Glas Javnosti
posta

Manojlović: I MEĐU NAPREDNJACIMA IMA PROTIVNIKA ISKOPAVANJA LITIJUMA!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Direktor kampanje pokreta "Kreni-Promeni" Savo Manojlović saopštio je da je do sada 61 poslanik podržao Narodnu inicijativu za zabranu iskopavanja litijuma i bora, koju je potpisima podržalo više od 38.000 građana.

Manojlović podseća da su građani koji su skupljali potpise za narodnu inicijativu kontaktirali poslanike, postavljajući im pitanje da li će podržati Narodnu inicijativu za zabranu iskopavanja litijuma i bora koja će se uskoro naći na dnevnom redu Narodne skupštine.

– Za sada je 61 narodni poslanik podržao Narodnu inicijativu i razgovarao sa građanima, što je značajan napredak u odnosu na 11 poslanika, koliko ih je bilo u početku ovog procesa, rekao je Manojlović.

On je istakao da je tokom procesa postalo očigledno da je poslanicima vladajuće većine zabranjeno da imaju mišljenje o pitanju iskopavanja litijuma.

– Ono malo poslanika vladajuće većine koji su se javili građanima u neformalnom razgovoru rekli su da su protiv iskopavanja litijuma, ali da ne smeju mimo stava stranke, istakao je Manojlović i dodao da "izjava ministarke Đedović o pozivu na dijalog za iskopavanje litijuma deluje neiskreno".

On je naveo da ministarka Đedović i sama izjavljuje da je svesna štetnosti iskopavanja litijuma, ali želi da razgovara sa svima.

– Za to vreme poslanicima vlasti je zabranjeno da razgovaraju sa građanima, na televizijama sa nacionalnim frekvencijama najekstremniji članovi SNS građane koji su protestovali nazivaju idiotima, a među ljudima koji su protestovali je bilo i dosta njihovih članova. Na sve to RTS i dalje ne sme da zakaže debatu o narodnoj inicijativi, rekao je Manojlović, prenosi Fonet.

Manojlović je ocenio da deluje da će ministarka Đedović biti suzdržana i kulturna kada je tema iskopavanja litijuma u pitanju, dok će tabloidi i predstavnici režima razapinjati sve koji drugačije misle, iako je sama vlast garantovala da je projekat završen.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR