Glas Javnosti

PUŠAČI, NADRLJALI STE! ZABRANA ĆE VAŽITI I ZA OTVORENE PROSTORE? Ovo je detaljan spisak gde neće smeti da se pripali!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ukoliko bude usvojen Zakon o zabrani pušenja, on se neće odnositi samo na zatvorene prostorije.

Nova ministarka zdravlja Danica Grujičić iznela je nedavno u javnost predlog Zakona o zabrani pušenja. U petak 10. marta navela je da je završen predlog Zakona o zaštiti stanovništva od duvanskog dima, a kazna za ugostitelje bila bi čak milion dinara.

Ukoliko bude bio usvojen Zakon o zabrani pušenja, on se neće odnositi samo na ugostiteljske objekte prema najnovijim informacijama iz Ministarstva zdravlja.

Na spisku lokacija na kojima bi takođe moglo da bude zabranjeno pušenje će se naći i visoko frekventni delovi grada. Pomoćnica ministarke zdravlja Jelena Janković otkrila je o čemu je reč.


"Konzumiranje duvanskog dima i elektronskih cigareta biće zabranjeno na autobuskim stajalištima, dečijim igralištima i sportskim manifestacijama", rekla je pomoćnica ministarke zdravlja Jelena Janković.

Mladen Stojanović, osnivač Udruženja ugostitelja Srbije govorio je o stavu Udruženja ugostitelja Srbije, o visini kazne i o problemima sa kojima će se suočiti vlasnici lokala. Na društvenim mrežama uglavnom vlada veliki otpor prema ovom predlogu.

Glas javnosti/Mondo

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR