Glas Javnosti

PREDSEDNICA REMA: Niko iz Raša Tudej nas nije kontaktirao, sve su medijske spekulacije

Društvo
Autor: Glas javnosti

Predsednica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Olivera Zekić izjavila je danas da se Raša Tudej nije obratila REM-u sa zahtevom za emitovanje TV programa u Srbiji i da je vreme da se prestane sa svim spekulacijama o tome.

„To su medijska spekulacije. Raša Tudej jeste to naveo (da se početak emitovanja televizijskog programa RT na srpskom jeziku planira se do 2024. godine), ali mi do sada nismo dobili nikakav zahtev niti je iko iz Raše Tudej kontaktirao bilo koga službenika REM-a. Nikakve najave i nikakve što se tiče Raše Tudej nismo imali, kaže Zekić za Tanjug navodeći da treba zaustaviti celu prašinu dignutu oko toga i tvitovima, poput objave izvestioca EP za Srbiju Vladimira Bilčika.


Zekić je to izjavila nakon sastanka sa ministrom za telekomunikacije i informisanje Mihailom Jovanovićom i prokomentarisala spekulacije da će Raša Tudej dobiti nacionalnu frekvenciju, konstatacijom da je to nemoguće.

„To je apsolutno nemoguće s obzirom da je nama konkurs u toku za petu frekvenciju i završava se uskoro. Jedino što Raša Tudej eventualno može je da zahteva da dobije dozvolu za kablovsko emitovanje”, navela je Zekić.

Ona je dodala da će o tome na osnovu eleborata, ukoliko Raša Tudej uopšte bude konkurisala, raspravljati Savet REM-a i na osnovu elaborata, ukoliko ga budu predali, videti da li ispunjavaju uslove ili ih ne ispunjavaju.Portal raša tudej na srpskom jeziku - RT Balkan, počeo je sa radom juče, a kako je najavljeno u saopštenju RT emitovanje televizijskog programa na srpskom jeziku planira se do 2024. godine.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR