Glas Javnosti

POVOLJNE VESTI ZA VOJVOĐANE : Spajaju se vodoprivredna preduzeća u Vojvodini

Društvo
Autor: Glas javnosti

Umesto postojećih devet vodoprivrednih preduzeća u Vojvodini sada će ih biti samo četiri, odlučila je Vlada Srbije koja je donela više odluka u vodoprivrednom sektoru na teritoriji Vojvodine gde posluje više firmi u javnom vlasništvu.

Tako će kikindsko preduzeće Gornji Banat biti pripojeno zrenjaninskom preduzeću da vodoprivredu Srednji Banat, piše portal Ekapija.
Prema odlukama koje su objavljene u Službenom glasniku, izmene osnivačkih akata donete su za vodoprivredna preduzeća Galovica, Srednji Banat, Severna Bačka i Tamiš-Dunav.

Reč je, kako se navodi u odluci, o firmama sa sedištima u Beogradu, Zrenjaninu, Subotici i Pančevu.
Vlada Srbije donela je i rešenja o davanju prethodne saglasnosti na seriju odluka o statusnoj promeni pripajanja vodoprivrednih firmi većim firmama tog tipa.
Takva saglasnost data je za pripajanje Šidine, Hidrosrema, i firme Sava – Galovici. Objavljene su i prethodne saglasnosti za povećanje kapitala Galovice, Srednjeg Banata, Severne Bačke i Tamiš-Dunava, izveštava Danas.
Saglasnost je data i za buduće pripajanje vodoprivredne firme Gornji Banat – firmi Srednji Banat.
Dato je zeleno svetlo i za pripajanje firmi Zapadna Bačka, Dunav i Tisa, Srednja Bačka, Bačka – subotičkoj Severnoj Bačkoj.
Vlada je podržala i pripajanje firmi Podunavlje i Južni Banat – vodoprivrednom preduzeću Tamiš-Dunav.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR