Glas Javnosti

POTPISAN SPORAZUM ZA BEOGRADSKI METRO: Objavljen datum početka radova

Društvo
Autor: Glas javnosti

U Beogradu je danas potpisan ugovorni sporazum za Projekat izgradnje infrastrukture i nasipanje platoa za depo metroa u Makiškom polju.

Siniša Mali  ministar finansija u Vladi Republike Srbije objavio je danas tačan datum početka izgradnje beogradskog metroa.

Kako je rekao Mali, izgradnja beogradskog metroa počeće 22. novembra ove godine na Makiškom polju.

Ministar Mali je, nakon što je sa kineskom kompanijom Pauer Čajna potpisan ugovorni sporazum za Projekat izgradnje infrastrukture i nasipanje platoa za depo metroa na Makiškom polju, rekao da je potpisivanjem tog dokumenta zvanično počela gradnja prve linije metroa (od Makiškog polja do Mirijeva).
 

Ugovor su potpisali ministar građevinarstva Momirović, gradski sekretar za stambene i komunalne poslove Nikola Kovačević, direktorka Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Dušica Anđelković i ovlašćeni predstavnik kompanije "Pauer Čajna" Jang Bo.
 

- 22. novembra na Makiškom polju videćete veliki broj radnika, videćete veliki broj mašina i krećemo sa ostvarenjem sna koje su generacije pre nas sanjale. Slavni Viktor Igo rekao je "snovi stvaraju budućnost". Evo sada realizujemo san i velikog broj građana Srbije i građana Beograda. Ostvarujemo san koji datira 50 godina unazad, san koji se odnosi na izgradnju prve, druge, treće linije metroa u Beogradu, san koji znači bolju i lepšu budućnost za generacije koje dolaze. Metro koji predstavlja simbol uspeha, simbol jake i snažne Srbije. 22. novembra ove godine, u ponedeljak, krećemo sa radovima, i krećemo sa ostvarenjem svog sna - istakao je ministar Mali.

 

- Danas se u Beogradu desila istorija, ovaj projekat čekamo 51 godinu. Danas posebno treba da zahvalimo predsedniku Vučiću, trebalo je izdvojiti 4, 6 milijardi evra za izgradnju prve dve linije metroa. Hvala i ministrima Malom i Momiroviću. Sve naše prigradske opštine biće povezane sa gradom modernom gradskom železnicom  - rekao je Vesić.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR